Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συστράτευση όλων για ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Συστράτευση όλων για ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Τη συστράτευση όλων, προκειμένου να διεκδικήσουν την ολοκλήρωση των εργασιών και όλων των απαραίτητων υποδομών ώστε το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» να μείνει ….ζωντανό και να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων αεροπορικών εταιρειών που θα δώσουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας με αφορμή τις αναβολές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς και το γεγονός ότι σύντομα εκπνέει η προθεσμία της τελευταίας παράτασης που έχει δοθεί για την υποτιθέμενη ολοκλήρωσή του, επαναφέρει τις αστοχίες στη λειτουργία του αεροδρομίου και τα αιτήματα όλων των φορέων «για να καταστεί το αεροδρόμιο μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «λειτουργικό και ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα αεροδρόμια».

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τους βουλευτές Ιωαννίνων την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ο Δήμαρχος Ζίτσας αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα και για δύο συνεχόμενες ημέρες την ώρα που στην πόλη των Ιωαννίνων διεξάγονταν οι εργασίες της 15ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής- Ιονίου  με τη συμμετοχή δεκάδων ξένων αντιπροσωπειών, στο αεροδρόμιο παίζαμε για ακόμη μία φορά το παιχνίδι «μάντεψε αν θα πετάξεις» καθώς λόγω της ομίχλης οι προγραμματισμένες πρωινές πτήσεις τελικά έγιναν μεσημβρινές με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επιβάτες, επίσημους και μη.

Επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την πορεία των εργασιών στο αεροδρόμιο και τίθενται, για πολλοστή φορά τα τελευταία 11 χρόνια, χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή τους, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να ζητήσω τη συστράτευση όλων μας ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος όλων των Ηπειρωτών.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποστηρίζουν πως με την ολοκλήρωση και των νέων οδικών αξόνων (Ιόνια Οδός, Εγνατία) η λειτουργία του αεροδρομίου μας δεν θα είναι τόσο αναγκαία, καθώς θα μειωθούν κατά πολύ οι χρόνοι των ταξιδιών οδικώς.

Οι απόψεις αυτές θα πρέπει να μας ανησυχήσουν και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να παλέψουμε και να απαιτήσουμε  το αεροδρόμιό μας να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί από τις πτήσεις γενικής αεροπορίας (τσάρτερ, μικρών σκαφών κ.α.) όταν μάλιστα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του τομέα του τουρισμού από  το εξωτερικό.

  Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα το αεροδρόμιο να καταστεί αξιόπιστο ως προς τον προγραμματισμό των πτήσεων και ταυτόχρονα λειτουργικό με υποδομές που να παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διεξαγωγή μιας πτήσης.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εκτός από την ολοκλήρωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως:

  • Την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος δορυφορικής προσέγγισης,
  • Τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό με  καύσιμα  των μικρών και μεγάλων αεροσκαφών,
  • Την συνέχιση των έργων και την επέκταση του χώρου αφίξεων και αναχωρήσεων,
  •  Την τροποποίηση  του ωραρίου λειτουργίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση της γενικής αεροπορίας,
  • Την λειτουργία τελωνείου για την εξυπηρέτηση αεροσκαφών που έρχονται από χώρες εκτός Σέγκεν.

Σκοπός όλων των παραπάνω διεκδικήσεων είναι να αυξηθούν οι πτήσεις γενικής αεροπορίας στη διάρκεια όλου του χρόνου και ειδικότερα της θερινής περιόδου που τα αεροδρόμια της Κέρκυρας και του Ακτίου είναι κορεσμένα και πολύ πιο ακριβά από το δικό μας αεροδρόμιο. Έτσι καθίσταται η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος πόλος έλξης για μεγάλο αριθμό τουριστών με ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια και άνεση.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει όλοι μας να παλεύουμε και να διεκδικούμε για τον τόπο και τους πολίτες το μερίδιο που τους αναλογεί στην ανάπτυξη. Εκτιμώ πως με ένα σύγχρονο και προπάντων πτητικά αξιόπιστο αεροδρόμιο ανοίγουμε «νέους ορίζοντες» και δημιουργούμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στον πολλά υποσχόμενο τομέα του τουρισμού».

 

 

Αναρτήθηκε στις 11 Απρίλιος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα