Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκδηλώσεις μνήμης από το Δήμο Ζίτσας στη Χίνκα και τη Μπάφρα

Εκδηλώσεις μνήμης από το Δήμο Ζίτσας στη Χίνκα και τη Μπάφρα

Με δύο σεμνές τελετές  στη Χίνκα και τη Μπάφρα, το πρωί της Κυριακής (19/7/2015) ο Δήμος Ζίτσας τίμησε τη μνήμη δημοτών που είχαν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε.

ΣΤΗ ΧΙΝΚΑ

Εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν  από τη θηριωδία των Γερμανών κατακτητών  στη Χίνκα και ο Δήμος Ζίτσας τίμησε  τη μνήμη των νεκρών δημοτών του. Στον τόπο του μαρτυρίου, στο μνημείο των σφαγιασθέντων κατοίκων της Χίνκας, την Κυριακή 11 το πρωί, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σταύρου Παργανά, του Δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, του Προέδρου  του Πολιτιστικού Συλλόγου, κατοίκων και συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

ΣΤΗ ΜΠΑΦΡΑ

 Την ίδια ώρα στην Τοπική Κοινότητα Μπάφρας Δήμου Ιωαννιτών, ο Δήμος Ζίτσας τέλεσε  επιμνημόσυνη δέηση στη   μνήμη των κατοίκων της Ελεούσας, Γεωργίου Λώλα και Στέφανου Πανταζή, που το καλοκαίρι του 1946 είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί σε θάνατο από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων. Στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στον τόπο της εκτέλεσης μεταξύ Μπάφρας και Κουτσελιού, παρευρέθησαν και κατέθεσαν στεφάνια ο αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελεούσας, εκπρόσωποι φορέων και συγγενείς των δύο εκτελεσθέντων. Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή τελετή αποτελεί ηθικό καθήκον για όλους μας ώστε  να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη, να πάρουμε δύναμη και κουράγιο από τον αγώνα των προγόνων μας και να διδαχθούμε από τα λάθη τους, προκειμένου ενωμένοι αυτή τη φορά να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και τις προκλήσεις που δημιουργούνται».

Αναρτήθηκε στις 21 Ιούλιος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα