Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

Στην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, που συγκροτήθηκαν μετά την πρόσληψή τους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα,  με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες ως επί τω πλείστον αφορούν αποκαταστάσεις φθορών που παρουσιάζουν τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι. Ειδικότερα, γίνονται ελαιοχρωματισμοί, επιδιορθώσεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ανακατασκευή τουαλετών, επιδιορθώσεις στεγών και παραθύρων, κ.α.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εργασιών. «Παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν το φετινό καλοκαίρι, με την καθυστέρηση στην έναρξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας , την έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και με δεδομένο το γεγονός ότι «οι στρόφιγγες» του Υπουργείου με τις ανάλογες πιστώσεις προς τους Ο.Τ.Α. παραμένουν κλειστές, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Προέδρους των δύο σχολικών Επιτροπών προχωρήσαμε άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να είναι έτοιμα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς» ανέφερε ο κ. Πλιάκος μετά την επίσκεψή του στο Δημοτικό σχολείο Ροδοτοπίου όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Πρόεδρο της Α'βθμιας Σχολικής Επιτροπής και το Διευθυντή του σχολείου.

Να σημειωθεί πως στο Δημοτικό σχολείο Ροδοτοπίου εκτός από τις εργασίες συντήρησης στο κτίριο, πραγματοποιήθηκαν και παρεμβάσεις  στον αύλειο χώρο για την αποκατάσταση της τοιχοποιίας.

Ωστόσο, εκτός από το Δημοτικό σχολείο Ροδοτοπίου, εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλα σχολικά κτίρια των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας. Συγκεκριμένα, στα  Νηπιαγωγεία Βουνοπλαγιάς, Ζίτσας και Αγίου Ιωάννη. Στα  Δημοτικά σχολεία Ζωοδόχου, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσας, Μεταμόρφωσης και Αγίου Ιωάννη, στα Γυμνάσια Ελεούσας και Ζίτσας και το Λύκειο Ελεούσας.  

Αναρτήθηκε στις 02 Σεπτέμβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα