Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Ζίτσας για τη συγχώνευση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου

Την αντίθεσή του στη συγχώνευση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ζίτσας στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων, που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει με ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζίτσας.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας (18/1/2016) μετά το υπόμνημα που έλαβε από τη Συμβολαιογράφο-Υποθηκοφύλακα Ζίτσας με το οποίο ενημέρωνε το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και το Σώμα για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και την απόφαση να συγκληθεί η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων το μεσημέρι της Πέμπτης (21/1/2016) στην αίθουσα Δικαστών όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες απόψεις.

«Οποιαδήποτε σκέψη για συγχώνευση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ζίτσας, στο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», υπογραμμίζει στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας γιατί όπως εξηγεί, θα αποτελέσει άλλον ένα επιβαρυντικό παράγοντα αποδυνάμωσης της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες, σε μια συγκυρία που οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες θα πρέπει να αναβαθμίζονται. «Το παρόν ψήφισμα, αναφέρει χαρακτηριστικά, αποτελεί κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων απέναντι στην επιχειρούμενη εγκατάλειψη από την πολιτεία της Ελληνικής υπαίθρου και των κατοίκων της, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Να σημειωθεί ότι το μη Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ζίτσας εξυπηρετεί τους κατοίκους μεγάλου αριθμού Τοπικών Κοινοτήτων (33) των Δ.Ε. Ζίτσας, Ευρυμενών και Μολοσσών και η συγχώνευσή του θα τους επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται από απομακρυσμένες και ημιορεινές περιοχές στα Ιωάννινα για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στο ψήφισμά του χαρακτηρίζει αναίτια, την εξεταζόμενη από το Υπουργείο, συγχώνευση καθώς η λειτουργία των   μη Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων, όπως αυτό της Ζίτσας, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς ο συμβολαιογράφος είναι ταυτόχρονα και υποθηκοφύλακας.    

«Ευελπιστούμε, καταλήγει στο ψήφισμά του το Δ.Σ., ότι έστω και την ύστατη ώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αντιληφθεί το λάθος του και δεν θα προχωρήσει στην αδικαιολόγητη συγχώνευση που μόνο ταλαιπωρία θα επιφέρει στους δημότες μας, χωρίς να έχει όφελος ο κρατικός προϋπολογισμός».

Τέλος, αποφασίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζίτσας να παραστεί  με εκπρόσωπό του στη σύγκληση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων την Πέμπτη στην αίθουσα Δικαστών και το ψήφισμα να αποσταλεί στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, τους Βουλευτές Ιωαννίνων, την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωαννίνων,  και τη Συμβολαιογράφο- Υποθηκοφύλακα Ζίτσας.

 

    

Αναρτήθηκε στις 19 Ιανουάριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα