Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κ.κ. Βασίλειο Βασιλείου και Σωκράτη Μυριούνη.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε στο χώρο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Μιχάλης, Αλκιβιάδης Βότσικας, Δημήτρης Λάμπρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελεούσας Δημήτρης Αθανασίου.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία του Δήμου και   απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν. «Είναι πολύ δύσκολο να διοικείς το Δήμο» ήταν η απάντηση του Δημάρχου σε αντίστοιχη ερώτηση. Προέτρεψε όμως τα παιδιά να ασχοληθούν με τα κοινά και να δείχνουν ενδιαφέρον γιατί « η ενασχόλησή με τα κοινά είναι και υποχρέωση. Όχι μόνο γιατί από το νόμο προβλέπεται ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική, αλλά και γιατί ως πολίτες έχουμε υποχρεώσεις τόσο απέναντι στην πολιτεία όσο και απέναντι στους άλλους πολίτες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ανάγκη να ασχολούμαστε με τα κοινά, γιατί μέσα από το γενικό καλό εξυπηρετείται καλύτερα και το ατομικό καλό» ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

 Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού Στέφανος Μιχάλης ανέλαβε και ξενάγησε τους μαθητές στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες.

 

Αναρτήθηκε στις 07 Απρίλιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα