Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο με την αναπληρώτρια Υπουργό για τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγ. Ελένη»

Σύσκεψη στο Δημαρχείο με την αναπληρώτρια Υπουργό για τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγ. Ελένη»

Απόψεις και θέσεις που αφορούν στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στην Παιδόπολη «Αγ.Ελένη» αντάλλαξαν στη διάρκεια σύσκεψης η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων και Ζίτσας κ.κ. Θωμάς Μπέγκας και Μιχάλης Πλιάκος, και οι Βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (09/04/2016) στο γραφείο του Δημάρχου Ζίτσας μετά από αίτημα που εξέφρασε η Υπουργός προς το Δήμαρχο αφού είχε επισκεφθεί το πρωί της ίδιας ημέρας τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Υπουργού γιατί πιστεύουμε πως μόνο με ειλικρινή  διάλογο και συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ο κ. Πλιάκος ζήτησε από την κα Φωτίου οι υποδομές που θα  δημιουργηθούν να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης  με υποδομές υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την τοπική κοινωνία καθώς ο συγκεκριμένος χώρος της πρώην Παιδόπολης, όπως και η ίδια διαπίστωσε, αποτελεί κομμάτι του αστικού ιστού του Δήμου.

Μάλιστα επανέλαβε την άποψη πως στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα πρέπει να φιλοξενηθούν παιδιά ασυνόδευτα και οικογένειες καθώς ο χώρος έχει τις βασικές υποδομές για κάτι τέτοιο, αφού επί δεκαετίες παλιότερα φιλοξενούσε και πάλι παιδιά.

 «Εξήγησα στην Υπουργό ότι αυτός ο χώρος στέγαζε επί 10ετίες παιδάκια. Το ίδιο θέλουμε να συμβεί και τώρα. Δεσμεύθηκε πως θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και πως θα είναι μαζί μας σε διαρκή συνεργασία», τόνισε ο Δήμαρχος Ζίτσας.

Κλείνοντας επανέλαβε  πως οι ρόλοι όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα πρέπει να είναι διακριτοί  ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν προκειμένου να μη δημιουργούνται ζητήματα με την τοπική κοινωνία. «Με συνεργασία και συνεννόηση θα έχουμε την τοπική κοινωνία αρωγό και συμπαραστάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

 

 

Αναρτήθηκε στις 09 Απρίλιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα