Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς

 

Κοινό μέτωπο ενάντια στα «κέντρα» αποφάσεων που ενεργούν ερήμην  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας και οι κάτοικοι αντιδρώντας έτσι στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεγάλου αριθμού (250 άτομα) μεταναστών-προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά σε ένα ακατάλληλο κτίριο που νοικιάστηκε από ιδιώτη στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να καλέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν εάν το εν λόγω κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης 250 μετανάστες-πρόσφυγες.

«Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα των δημοτών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και των μεταναστών να διαβιούν σε οργανωμένους χώρους, με βασικές υποδομές που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στην περιοχή μας μια νέα μικρή Ειδομένη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας στην τοποθέτηση  του και κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως ο Δήμος Ζίτσας διοικείται από τα Συλλογικά του όργανα. «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ξεκαθαρίζω ρητά και κατηγορηματικά πως δε δεχόμαστε καπελώματα από κανένα. Στο Δήμο Ζίτσας υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο να λαμβάνει αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Βασίλη Γαρδίκου, Χρυσόστομου Βούζα και Μανώλη Ματσάγκα που δήλωσαν συμπαραστάτες στον αγώνα των δημοτών και κατέθεσαν προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθησαν στην τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.     Την αγωνία και τους προβληματισμούς τους για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην καθημερινότητά τους κατέθεσαν κάτοικοι και επιχειρηματίες που τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται κοντά στον ιδιωτικό χώρο που μετατράπηκε εν μία νυκτί σε Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων. Όλοι τους περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στοιβαγμένοι τόσοι άνθρωποι σ ένα κτίριο μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους εκεί για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Μετά από πολύωρη διεξοδική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να ορίσει δικηγόρο ο οποίος θα καταθέσει την απόφαση του Δ.Σ. στον εισαγγελέα και στις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία, Υγειονομική Υπηρεσία Περιφέρειας, Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών) για να εξετάσουν αν το κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις   για τη συγκεκριμένη χρήση και 
  • Να ζητήσει από τις Αστυνομικές αρχές και την Πυροσβεστική την παρουσία κλιμακίων σε 24ωρη βάση για να συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.  
Αναρτήθηκε στις 05 Ιούλιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα