Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. στην Τ.Κ. Ζίτσας

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. στην Τ.Κ. Ζίτσας

Στην τελετή που ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και την κοπή της κορδέλας  παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζίτσας, οι Πρόεδροι των άλλων Κ.Α.Π.Η. του Δήμου καθώς και δεκάδες κόσμου.  

«Η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας όλων μας και αποδεικνύει πως με ελάχιστα χρήματα, αλλά πολύ μεράκι μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο. «Για όσα έχουμε δεσμευθεί, είπε στη συνέχεια ο Δήμαρχος, τα υλοποιούμε» και έδωσε την υπόσχεση πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία να δημιουργεί δομές και να στηρίζει δράσεις που καλύπτουν τις ανάγκες ειδικά των ηλικιωμένων δημοτών. «Εμείς θα συνεχίσουμε να σας δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, γιατί τον έχετε κερδίσει με όσα μας έχετε προσφέρει και εξακολουθείτε να μας προσφέρετε», κατέληξε ο κ. Πλιάκος απευθυνόμενος προς τους δημότες της τρίτης ηλικίας.   

«Είναι μικρό αλλά πολύ λειτουργικό» είπε  ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Απόστολος Φωτίου παίρνοντας το λόγο. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή κάνοντας ειδική μνεία στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Ανέστη Καρατασίτσα γιατί όπως ανέφερε, «ανταποκρινόταν άμεσα στα αιτήματά τους και με τάχιστες ενέργειες δημιούργησαν και εξόπλισαν το χώρο ώστε να λειτουργεί άψογα και να καλύπτει τις ανάγκες των μελών του».   

Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στην Τ.Κ. Ζίτσας είναι το 6ο που λειτουργεί στο Δήμο Ζίτσας. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας και δημιουργήθηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες σε ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση των ηλικιωμένων  κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, όπως και τα άλλα Κ.Α.Π.Η. παρέχει στους ηλικιωμένους μία φορά το μήνα ιατρική κάλυψη για τη συνταγογράφηση των φάρμακων από συμβεβλημένο γιατρό, προκειμένου να μη χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες γι’ αυτό το σκοπό.

Φωτογραφικό υλικό

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. στην Τ.Κ. Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 12 Σεπτέμβριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα