Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Ζίτσας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Ζίτσας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

 Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (Υπομέτρο 6.1 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδος 2014-2020, για το έτος 2016) διοργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας (Γραφείο Υποστήριξης Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής) και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου (Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο  των δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο).

Να σημειωθεί πως, το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ανοίγει το «δρόµο» σε νέους και νεοεισερχόµενους  μέχρι και 41 ετών, να ασχοληθούν µε τη γεωργία και να στήσουν την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης και φακέλου για ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν έως την 30η Νοεμβρίου,  φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία ή οι εκπρόσωποι των οποίων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το ποσό της οικονομικής στήριξης κυμαίνεται από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την μελλοντική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης (φυτική, κτηνοτροφική ή μικτή) και του χαρακτηρισμού της περιοχής κατοικίας του αρχηγού της εκμετάλλευσης ως ορεινή, μειονεκτική ή λοιπή.

 

 

Αναρτήθηκε στις 10 Νοέμβριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα