Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017

Ο Δήμος  Ζίτσας είναι «διαμάντι», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης (24/11/2016) στην Ελεούσα,  όπου  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  ο προϋπολογισμός  και εγκρίθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου για το 2017.

«Καταφέραμε, εξήγησε, χάρη και στην άοκνη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί  να τον καταστήσουμε αξιόπιστο, τόσο  απέναντι στους πολίτες για  τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους, όσο και απέναντι στους επαγγελματίες που συνεργάζονται με το Δήμο . Είμαστε από τους λίγους Δήμους σε πανελλαδικό επίπεδο που πληρώνουμε άμεσα όλες μας τις υποχρεώσεις. Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία, σοβαρότητα και διακριτικότητα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Βρήκαμε «μαγιά» από τους προηγούμενους που διαχειρίστηκαν τους Καποδιστριακούς τότε, Δήμους και  με σταθερά βήματα και σχεδιασμό προσπαθούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και να θέσουμε τις βάσεις ώστε να καταστεί αυτοτροφοδοτούμενος. Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να αφήσουμε τη δική μας παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια και θα συνεχίσουμε βάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα.»

Οι επικεφαλής των παρατάξεων "Αυτοδιοικητική Ενότητα" και "Ριζοσπαστική Ανατροπή" Βασίλης Γαρδίκος και Μανόλης Ματσάγκας αντίστοιχα, στις τοποθετήσεις τους,  υποστήριξαν πως «από τα στοιχεία του προϋπολογισμού αποκαλύπτεται η φθίνουσα πορεία του Δήμου Ζίτσας» και δεν τον ψήφισαν στο σύνολό του, όπως και η  παράταξη του κ. Βούζα ο οποίος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως εν καιρώ κρίσης  έχει χαθεί το όραμα και η προοπτική  και πρότεινε τη συνεργασία όλων «ώστε να σχεδιάσουμε, να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε εκείνους τους πόρους που θα δώσουν νέα προοπτική στο Δήμο».

Κατά ψήφισε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Τζίμας υποστηρίζοντας πως ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας αποτελεί συνέχεια του  κρατικού προϋπολογισμού. «Λέμε όχι στο αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης με τον αντιλαϊκό "Καλλικράτη"» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους στόχους και τα οικονομικά στοιχεία αναφέρθηκε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Λάμπρου, λέγοντας: «ο προϋπολογισμός αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης και μια ουσιαστική δέσμευση στο πλαίσιο της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να εφαρμόσουμε κάποιες βασικές αρχές δεοντολογίας, έτσι ώστε να δείξουμε συνέπεια απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται καθημερινά και μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε. Οι αρχές αυτές δε μπορούν να είναι άλλες από τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση με όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας, την υπευθυνότητα, την αμεροληψία και τη δικαιοσύνη, κυρίως ως προς την κατανομή των κονδυλίων, την ειλικρίνεια ως προς τις δυνατότητες του Δήμου και, τέλος, τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου διαφάνειας.

Κλείνοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα τελικά αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού της χρονιάς που διανύουμε και υπογράμμισε: «η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής που είναι εστιασμένη στο τετράπτυχο : Κοινωνική Προστασία των Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων – Υψηλού Επιπέδου Παιδεία – Σύγχρονες Διοικητικές Δομές – Έργα Υποδομής αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο σε αυτό τον ρεαλιστικό –ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και στην πρώτη αναμόρφωση του 2017, θα γίνει πολύ πιο έντονο».

Αναρτήθηκε στις 25 Νοέμβριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα