Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

«Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραχώρηση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στη Ελεούσα για τη στέγαση του Τμήματος της Άμεσης Δράσης

 «Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην παραχώρηση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στη Ελεούσα για τη στέγαση του Τμήματος της Άμεσης Δράσης

«Πράσινο φως» στην παραχώρηση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στη Δ.Κ. Ελεούσας για τη στέγαση του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Άμεσης Δράσης έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας.

 Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Δευτέρας (13/02/2017) το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης για μία τουλάχιστον δεκαετία, στη Δ/νση Αστυνομίας Ιωαννίνων, τμήματος του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα.

Την ικανοποίησή του για την αποκέντρωση των αστυνομικών υπηρεσιών εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως με το νεοϊδρυθέν  Τμήμα  Άμεσης Δράσης ενισχύεται η αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Να σημειωθεί πως το σημερινό αποτέλεσμα είναι προϊόν των συναντήσεων και συζητήσεων που είχε ο Γενικός Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης πριν από ένα χρόνο περίπου, με τους Δημάρχους της Ηπείρου.

«Μας δίνεται η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση του λεκανοπεδίου και της Βιομηχανικής Περιοχής, αναφέρει ο κ. Πλιάκος και ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα,  το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κων/νο Σκούμα και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκο για την αγαστή συνεργασία  προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να στεγαστεί το Τμήμα Άμεσης Δράσης στην Ελεούσα.

Η ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων προβλέπεται  στο Προεδρικό Διάταγμα για την «Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» που υπέγραψε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Αναρτήθηκε στις 15 Φεβρουάριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα