Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Ζίτσας

Πρόγραμμα  συλλογής και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Ζίτσας

 

Το έντονο ενδιαφέρον όσων εμπλέκονται με τη διαχείριση, χρήση και διακίνηση φυτοφαρμάκων προσέλκυσε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τ.Κ. Ζίτσας με θέμα: «Ορθή Διαχείριση των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών  Προϊόντων».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσων χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα,  προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διασπορά των άδειων πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.  

Εντάσσεται δε στο πλαίσιο μιας σειράς φιλοπεριβαλλοντικών  δράσεων που αναπτύσσει ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς και περιλαμβάνει τη συλλογή, αποκομιδή και ανακύκλωση των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια της ημερίδας ο γεωπόνος του Ελληνικού Συνδέσμου           Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.), Μηνάς Πελεκάνος, ο Δήμος Ζίτσας μαζί με το Δήμο Ιωαννιτών είναι οι πρώτοι δήμοι που εφαρμόζουν το εν λόγω πρόγραμμα  σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ενεργά στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων που  μπορεί να έχει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση των κενών συσκευασιών από τα συγκεκριμένα προϊόντα στον άνθρωπο και το περιβάλλον», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα καθώς όπως εξήγησε «η ενημέρωση από τη μια, και η συνεργασία από την άλλη, θα επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα καθώς σύντομα θα ξεκινήσει, σε συγκεκριμένα σημεία που θα καθοριστούν,  η συλλογή  σε ειδικές πλαστικές σακούλες, των κενών φιαλών με σκοπό την ανακύκλωση τους».

Στη διάρκεια της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό και ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, Χρήστος Ρούκος ενώ ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ιωαννίνων, Μιχάλης Δεβέκος και ο Γεωπόνος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας(Ε.ΣΥ.Φ.), Μηνάς Πελεκάνος οι οποίοι  ανέλυσαν το νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κινηθούν, και ταυτόχρονα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παριστάμενων για να αναπτυχθεί γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με απαντήσεις σε ερωτήσεις  και απορίες που τους τέθηκαν.

Φωτογραφικό υλικό

Πρόγραμμα  συλλογής και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 06 Μάρτιος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα