Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Προτάσεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας

Προτάσεις  για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Βροσίνας και στο οποίο φοιτούν μαθητές από το Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος μετά από επικοινωνία με τη Δ/νση του σχολείου απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Κων/νο Γαβρόγλου, καθώς και προς  την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταστέγαση του Επαγγελματικού Λυκείου σε κεντρικότερο σημείο του Δήμου και για την ενίσχυσή του με νέες Ειδικότητες.

«Ο στόχος μας  είναι διττός», δηλώνει ο Δήμαρχος Ζίτσας και διευκρινίζει: « θέλουμε από τη μια, η συγκεκριμένη σχολική μονάδα να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που θα έχουν περισσότερες επιλογές στην εκπαίδευσή τους και ως απόφοιτοι  να καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και από την άλλη, οι ντόπιες επιχειρήσεις και διάφοροι φορείς, (δημοτικοί και δημόσιοι) να βρίσκουν ειδικά καταρτισμένο προσωπικό στο αντικείμενό τους».

Στην επιστολή του προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ο κ. Πλιάκος προτείνει να μεταστεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας γιατί όπως εξηγεί, «το εν λόγω κτίριο πληροί τις προϋποθέσεις για τη στέγαση των Τμημάτων του ΕΠΑ.Λ καθώς είναι εύκολα προσβάσιμο για τους μαθητές που έρχονται από την πλευρά της πόλης των Ιωαννίνων που γειτνιάζει με το Δήμο Ζίτσας, καθώς και  για εκείνους που έρχονται από τους Δήμους Πωγωνίου  και Ζαγορίου. Ταυτόχρονα το κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας μπορεί να καλύψει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες όχι μόνο για την Ειδικότητα που λειτουργεί μέχρι σήμερα αλλά και για δύο τουλάχιστον νέες Ειδικότητες».

Έτσι, ο Δήμαρχος Ζίτσας  με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας ζητά από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του  ΕΠΑ.Λ.:

  • Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και
  • Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

«Οι συγκεκριμένοι Τομείς Εκπαίδευσης συνδέονται άμεσα με την τοπική αγορά εργασίας καθώς καλύπτουν την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, δύο τομείς που θεωρούμε πως αν σχεδιαστούν σωστά θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και ανάκαμψη της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας», καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Ζίτσας. 

Αναρτήθηκε στις 24 Μάρτιος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα