Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» στα σχολεία του Δήμου

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece»  στα σχολεία του Δήμου

Δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά σχολεία του δήμου Ζίτσας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece». Μαθητές και εκπαιδευτικοί με ενθουσιασμό καθάρισαν και έκαναν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών τους χώρων.

Μιλώντας για τις δράσεις αυτές ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζίτσας κ. Λάμπρου Δημήτριος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό των σχολικών αυλών, φυτεύοντας λουλούδια και συζητώντας για το παγκόσμιο πρόβλημα της αύξησης των απορριμμάτων και της σπατάλης των φυσικών πόρων, οι μαθητές μυήθηκαν στις αρχές του εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας και της αυτο-οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών, δίνοντας ταυτόχρονα μια άλλη ποιότητα στην καθημερινότητά τους».

Να σημειωθεί ότι η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece έχει καθιερωθεί ως πεδίο δράσης και εφαρμογής στα σχολεία, των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο Πρόγραμμα Σπουδών του διδακτικού μαθησιακού πεδίου: Περιβάλλον κι Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Υπουργείου Παιδείας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece»  στα σχολεία του Δήμου
Αναρτήθηκε στις 07 Απρίλιος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα