Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δηλώσεις Δημάρχου για τη σύσκεψη στο Υπουργείο με αντικείμενο το αεροδρόμιο

Δηλώσεις Δημάρχου  για τη σύσκεψη στο Υπουργείο με αντικείμενο το αεροδρόμιο

Την έντονη αντίδραση του Δήμαρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμος Ζίτσας δεν κλήθηκε να συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με αντικείμενο το αεροδρόμιο Ηπείρου «Βασιλεύς Πύρρος».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει: « Φαίνεται πως ορισμένοι συστηματικά αθετούν το λόγο τους και μάλιστα για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους πολίτες.  Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο στο δημαρχείο Ιωαννίνων όλοι οι συμμετέχοντες  φύγαμε ανανεώνοντας το ραντεβού μας στο Υπουργείο, αφού είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από τους Βουλευτές και τους διοργανωτές της σύσκεψης ότι θα αναλάμβαναν πρωτοβουλία για να οριστικοποιήσουν τη συνάντηση είτε με τον αρμόδιο Υπουργό, είτε με στελέχη του Υπουργείου. Αντ’ αυτού λίγους μήνες μετά, «ξέχασαν» να ειδοποιήσουν ορισμένους από τους συμμετέχοντες σε εκείνη τη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και το Δήμο Ζίτσας. Με έκπληξη λοιπόν πληροφορήθηκα από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για το αν θα παραστώ στη σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Δήμος Ζίτσας παρευρίσκεται πάντα σε συσκέψεις-εκδηλώσεις για τη διεκδίκηση αιτημάτων και ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάποιοι επέλεξαν αυτή τη φορά, να τον αποκλείσουν. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Εμείς ως Δημοτική Αρχή του δήμου Ζίτσας θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μοναδικό σκοπό το αεροδρόμιο Ηπείρου «Βασιλεύς Πύρρος» να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό  για να προσελκύσει το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών που θα δώσουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Κανείς δεν θα μπορέσει να απεμπολήσει τα δικαιώματά και τα κεκτημένα μας, ούτε να ανακόψει τα όνειρα και σχέδια μας για την ανάπτυξη του τόπου.»          

 

Αναρτήθηκε στις 06 Οκτώβριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα