Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ενημέρωση από το Υπουργείο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας μετά την σύσκεψη για τους Δασικούς χάρτες-Δασωμένους Αγρούς

Ενημέρωση από το Υπουργείο ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας μετά την σύσκεψη για τους Δασικούς χάρτες-Δασωμένους Αγρούς

Ένα μήνα μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε οργανώσει ο Δήμος Ζίτσας με αντικείμενο τους Δασικούς Χάρτες και τους δασωμένους αγρούς, με κεντρικό ομιλητή τον Κων/νο Παπασπυρόπουλο, Δασολόγο - Ειδικό Σύμβουλο του Αναπληρωτή  Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  Σωκράτη Φάμελλου ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος επαναφέρει το θέμα και ζητά ενημέρωση από το Υπουργείο.

Ειδικότερα, με το υπ’ αριθμ. 1229/02-02-2018 έγγραφό του, προς το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητά να ενημερωθεί αν έχουν εξεταστεί τα ζητήματα που είχαν τεθεί από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση τον περασμένο Ιανουάριο στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Ζίτσας και αν υπάρχουν νέα δεδομένα για  θέματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών ειδικά στην αμπελουργική ζώνη Ζίτσας.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας από την πρώτη στιγμή (το Φεβρουάριο του 2017) που ξεκίνησαν οι διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο   για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, όσο και για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν ειδικά, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. 

 «Δεν εφησυχάζουμε γιατί θεωρούμε πως ζητήματα που έχει αναδείξει η ανάρτηση των δασικών χαρτών δεν έχουν επιλυθεί», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και επαναλαμβάνει, «είμαστε από τους πρώτους που αναδείξαμε το θέμα σ’ όλες του τις διαστάσεις σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στο να γίνουν αρκετές από τις απαιτούμενες βελτιώσεις προς όφελος των πολιτών αλλά και του τόπου».

 

Αναρτήθηκε στις 06 Φεβρουάριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα