Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

800.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην Κοινότητα Ελεούσας

Στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια, θα επιλύσει προβλήματα και θα αναβαθμίσει την εικόνα του αστικού ιστού της Ελεούσας, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας. Πρόκειται για το έργο «Ασφαλτόστρωση Δημοτικών δρόμων  Ελεούσας προϋπολογισμού 800.000 ευρώ», για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας έδωσε το «πράσινο φως» καθώς στην πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε τη δημοπράτησή του.

Αναρτήθηκε στις 02 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Ο κορυφαίος λαουτίστας Βασίλης Κώστας μάγεψε το κοινό που τον παρακολούθησε στην Κληματιά

 «Οι Όψεις της Ψυχής» του υποψήφιου για Grammy λαουτίστα Βασίλη Κώστα μάγεψαν όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Ζίτσας και του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κληματιάς "Χρήστος Καραφέρης" και παρακολούθησαν τη συναυλία του στην Κληματιά. Ο κορυφαίος λαουτίστας μαζί με τους διεθνείς μουσικούς Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά, πρόσφεραν μια μοναδική εμπειρία και νέες μουσικές γέφυρες στο κοινό που παρακολούθησε την μοναδική παρουσίασή τους σε ένα ξεχωριστό χώρο, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Αναρτήθηκε στις 01 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Εκδηλώσεις μνήμης στις Κοινότητες Δελβινακόπουλου και Πολυλόφου του Δήμου Ζίτσας

Εκδήλωση στη μνήμη  των αγωνιστών, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι  στους απελευθερωτικούς αγώνες της χώρας ενάντια στους κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Δελβινακόπουλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (30-07-2023) στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στη μνήμη τους στην Κοινότητα Δελβινακόπουλου, 

Αναρτήθηκε στις 31 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Ζίτσας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει: «Συγχαίρω όλα τα Ηπειρωτόπουλα που κατάφεραν  να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είδαν έτσι τις προσπάθειες και τους κόπους τους να δικαιώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναρτήθηκε στις 27 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στις Κοινότητες Χίνκας και Γαβρισιών του Δήμου Ζίτσας

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα συνταγματάρχη Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 χάθηκε μαζί με άλλους Έλληνες στρατιωτικούς στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθώς και για τους κατοίκους της Χίνκας που σφαγιάσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας στις Κοινότητες Γαβρισιών και Χίνκας. 

Αναρτήθηκε στις 25 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας, «Επί Σκηνής» ταξίδεψε στο Χαϊδάρι Αττικής

Το θερμό χειροκρότημα των Ηπειρωτών και κατοίκων της Αττικής απέσπασε η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας στην παράσταση που ανέβασε στο νέο θέατρο Χαϊδαρίου με το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος». Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας, ταξίδεψε στο Δήμο Χαϊδαρίου για μία και μοναδική παράσταση ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών της καλοκαιρινών εμφανίσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει   να αναδείξει τη θεατρική δουλειά της και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής μας. 

Αναρτήθηκε στις 17 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων ενημέρωσε το Δήμαρχο Ζίτσας για την πορεία των επιτόπιων ελέγχων σε αμπελώνες και καλλιέργειες

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν σε αμπελώνες και  καλλιέργειες (αραβόσιτου, μηδικής, τριφυλλιού, σιτηρών)  του Δήμου Ζίτσας και αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενημέρωσε το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο κλιμάκιο του υποκαταστήματος Ιωαννίνων ΕΛ.ΓΑ., που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Αναρτήθηκε στις 12 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Συνεχείς παρεμβάσεις για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα από τις ζημιές στις καλλιέργειες και τους αμπελώνες

Το  αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αμπελοκαλλιεργητές και παραγωγοί του Δήμου Ζίτσας λόγω της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών στη περιοχή συζήτησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τον επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2023) στο γραφείο του.

Αναρτήθηκε στις 05 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Έργα αναβάθμισης στις πλατείες Βουνοπλαγιάς και Κάτω Λαψίστας του Δήμου Ζίτσας

Έργα που ενισχύουν την αισθητική, περιβαλλοντική και ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Ζίτσας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε με τους εκπρόσωπους των αναδόχων εταιρειών τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων, «Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού πλατείας Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς Δήμου Ζίτσας» και « Επισκευή Πλατείας & Γηπέδου 5Χ5 Κάτω Λαψίστας». «Με συστηματική δουλειά και σταθερά βήματα προχωράμε στην ανάπλαση δύο ακόμη πλατειών και κοινόχρηστων χώρων που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες παιδιά όχ...

Αναρτήθηκε στις 30 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Ισραηλινοί δημοσιογράφοι γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές και τα προϊόντα του Δήμου Ζίτσας

Τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Ζίτσας είχαν την ευκαιρία να γευτούν… δημοσιογράφοι από το Ισραήλ κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή. Οι έντεκα (11) δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών, περιοδικών, ταξιδιωτικών οδηγών και κλαδικών ιστοσελίδων του Ισραήλ κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Ράδο στο Ρέμα της Βλάχας, μια παραποτάμια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον Καλαμά, που αποτελεί μέρος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών μήκους 132 χιλιομέτρων το οποίο πρόκειται να ε...

Αναρτήθηκε στις 27 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

18,98° Υγρασία: 42% Άνεμος: 4,63 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα