Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Έως 26 Μαΐου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ζίτσας

Τη  δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο Ζίτσας με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής και σημαντικές μειώσεις στις προσαυξήσεις έχουν όσοι οφειλέτες υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α΄)"Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", ύστερα από σχετική αίτηση που θα υποβάλουν, έως την 26η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λάμπρου, ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στη ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

«Η Δημοτική Αρχή, όπως τονίζει ο κ. Λάμπρου, κατανοώντας την οικονομική δυσπραγία  της πλειοψηφίας των πολιτών θεωρεί τη συγκεκριμένη ρύθμιση «ανάσα» και ευκαιρία,  για όσους οφείλουν  στο Δήμο καθώς, τα ευεργετήματα από την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι πολλαπλά. Έτσι, τους καλεί να κάνουν χρήση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες επιτυγχάνοντας μεγάλο οικονομικό όφελος από τις μειώσεις των προσαυξήσεων ».

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Ζίτσας μπορούν να ρυθμιστούν και να καταβάλλονται μετά από σχετική  αίτηση που θα υποβάλει ο οφειλέτης στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου έως την 26η Μαίου.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει:

  • είτε με εφάπαξ καταβολή και απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν,
  • είτε  με διακανονισμό μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις και απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, κατά ποσοστό από 90% έως 30%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Σε αυτή την περίπτωση το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ

 

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου  (Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Ζιάκα Σοφία, τηλ. 2653360001)

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα