Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ «ΟΡΕΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΥΓΓΟΥ 2017»

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ «ΟΡΕΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΥΓΓΟΥ 2017»
ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ «ΟΡΕΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΥΓΓΟΥ 2017»



Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος διμελών ομάδων, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο των «Ορεινών Αγώνων Λύγγου 2017».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην γνωστή, κλειστή ορεινή διαδρομή “Λ3”,μήκους 6.150 m και υψομετρικής διαφοράς 221m, στο δημοτικό διαμέρισμα Λύγγου του Δήμου Ζίτσας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα είναι η συμμετοχή μόνο σε ζεύγη αθλητών, η κίνηση στην “Λ3” με φορά κίνησης αντίθετη από εκείνη των δεικτών του ρολογιού και η υποχρεωτική διέλευση ενός μικρού στίβου εμποδίων και δοκιμασιών. Οι αθλητές κάθε ζεύγους θα πρέπει να τερματίσουν ταυτόχρονα, για να είναι έγκυρος ο τερματισμός. Επίσης, θα πρέπει να περάσουν ταυτόχρονα από τα σημεία ελέγχου.

 


Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν:

1)Ορεινό τρέξιμο 3 γύρων. Συνολική απόσταση:3x6.150m.Eκκίνηση στις 11.00.

2)Ορεινό τρέξιμο 2 γύρων. Συνολική απόσταση:2x6.150m. Εκκίνηση στις 11.15.

3)Ορεινό τρέξιμο 1 γύρου. Συνολική απόσταση:6.150m. Eκκίνηση στις 11.30.

Αφετηρία-τερματισμός: Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο. Προσέλευση: Μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγωνίσματος. Θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού(με νερό, ισοτονικό ρόφημα και στερεή τροφή): Ο ένας στον χώρο της αφετηρίας- τερματισμού και ο άλλος στο μέσο, περίπου, της διαδρομής.Κατά μήκος της “Λ3” θα υπάρχουν σταθμοί ασφάλειας, επανδρωμένοι από έμπειρα άτομα.Θα επιτρέπεται η χρήση υδροδοχείου μέσης και ράβδων πεζοπορείας. Συνιστάται η χρήση προστατευτικών γαντιών αθλητικού τύπου. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να υπακούουν στις υποδείξεις των κριτών των αγώνων. Κάθε αθλητής θα λάβει μέρος στους αγώνες με δική του ευθύνη έχοντας υποβάλλει ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής του που θα βρει στο http://lyggosrace.blogspot.gr/ από τις 05/01/2017 μέχρι τις 30/ 01/ 2017 ή στο κατάστημα αθλητικών ειδών SIONTIS ATHLETICS στην 28ης Οκτωβρίου. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών θα είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης από τους κηδεμόνες τους.Το κόστος συμμετοχής θα είναι 6 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα.

Θα υπάρχουν κατηγορίες αθλητών (ανδρών,γυναικών και μικτή), με την προϋπόθεση την ύπαρξη τουλάχιστο 6 ζευγών από την κάθε μία.Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Κάθε αθλητής, μετά τη λήξη του αγωνίσματος του θα παραλαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, θα δικαιούται ελαφρύ γεύμα επιδεικνύοντας τον αριθμό του. Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις, οι απονομές δώρων και οι κληρώσεις δώρων,τα οποία θα προσφερθούν από τους χορηγούς των αγώνων.

Από την Οργανωτκή Ομάδα των Αγώνων:

Πολλές ευχές για ένα καλύτερο 2017, με περισσότερη Αλληλεγγύη , Ανθρωπιά, Αθλητισμό και Υγεία!

Θα είμαστε σύντομα κοντά σας με περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες...

http://lyggosrace.blogspot.gr/

Αναρτήθηκε στις 24 Ιανουάριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα