Δήμος Ζίτσας

Πληροφοριες για την περιοχη μας

Επισκεφθείτε

Πώς θα έρθετε, πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και τι θα δείτε. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, αλλά και τον δημότη του Δήμου Ζίτσας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης, τους οικισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα του Δήμου με πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και πώς θα φτάσετε εκεί.

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Ορεινοί Αγώνες Λύγγου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων (CrossFit Ioannina) «Γιώργος Μαρκούλας» διοργανώνουν τους «Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2014», την Κυριακή 27 Απριλίου 2014.
  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωριό Λύγγος του Δήμου Ζίτσας (Ν.Ιωαννίνων), στην κλειστή ορεινή διαδρομή «Λ2», μήκους 6.550m και υψομετρικής διαφοράς 229 m, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου.

 

 

 

  Αναλυτικά, οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν τα εξής αθλήματα:

1.Ορεινό τρέξιμο – 3 γύροι. Συνολική απόσταση:19.650m: Εκκίνηση:8.30π.μ.
2.Ορεινό τρέξιμο – 2 γύροι. Συνολική απόσταση:13.100m. Εκκίνηση:9.00π.μ.
3.Ορεινό τρέξιμο – 1 γύρος. Συνολική απόσταση:6.550m. Eκκίνηση:9.30π.μ.
4.Διελκυστίνδα (μεταξύ 5-αμελών ομάδων και απόσταση έλξης:2m). Έναρξη:11.00π.μ.
5.Ορεινή ποδηλασία – 4 γύροι. Συνολική απόσταση:26.200m. Έναρξη:11.30π.μ.
6.Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (3 γύροι) και ορεινής ποδηλασίας (3 γύροι). Συνολική απόσταση:39.300m. Έναρξη ορεινού τρεξίματος: 8.30π.μ. & Έναρξη ορεινής ποδηλασίας: 11.30π.μ.

Προσέλευση για όλα τα αγωνίσματα: 1 ώρα πριν από την έναρξή τους, αντίστοιχα. Η αφετηρία - τερματισμός των δρομικών και ποδηλατικών αγωνισμάτων θα βρίσκεται στην Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο. Το αγώνισμα της διελκυστίνδας  θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, κοντά στην αφετηρία - τερματισμό των υπόλοιπων αγωνισμάτων. Θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού (με νερό, ισοτονικό ρόφημα και στερεή τροφή): ο 1ος στην αφετηρία – τερματισμό και ο 2ος στο μέσο, περίπου, της διαδρομής. Κατά μήκος της «Λ2» θα υπάρχουν σταθμοί ασφάλειας στελεχωμένοι από εκπαιδευμένους εθελοντές. Για τους δρομείς θα είναι προαιρετικά η χρήση υδροδοχείου μέσης και ράβδων πεζοπορείας. Για τους ποδηλάτες θα είναι υποχρεωτικά η χρήση προστατευτικού κράνους και προστατευτικών γαντιών. Τα προστατευτικά γάντια θα είναι υποχρεωτικά, επίσης, για τους αθλητές της διελκυστίνδας. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να υπακούουν στις υποδείξεις των κριτών των αγώνων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://lyggosrace.blogspot.gr/

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών – Αθλητικών Εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2015", διοργανώνονται σε όλες τις Δημ. Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μια σειρά Εκδηλώσεων Κοινωνικού, Αγροτικού, Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Αθλητικού περιεχομένου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Ο καιρός στην περιοχή

32,98° Υγρασία: 31% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα