Δήμος Ζίτσας

Πληροφοριες για την περιοχη μας

Επισκεφθείτε

Πώς θα έρθετε, πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και τι θα δείτε. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, αλλά και τον δημότη του Δήμου Ζίτσας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης, τους οικισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα του Δήμου με πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και πώς θα φτάσετε εκεί.

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Αρχείο Εκδηλώσεων

31Μάι
2014
"Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ζίτσας "Επί Σκηνής"
"Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ζίτσας "Επί Σκηνής"

Η θεατρική ομάδα Δήμου Ζίτσας «Επί Σκηνής» παρουσιάζει το αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η αυλή των θαυμάτων, το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ στο Καμπέρειο Θέατρο σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

 

Περισσότερα »
10Μάι
2014
Θεατρική Παράσταση από το Γυμνάσιο Ζίτσας
Θεατρική Παράσταση από το Γυμνάσιο Ζίτσας

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ζίτσας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση: "Οι επτά σοφοί και το μυστικό του χρυσού τρίποδα", θεατρική διασκευή του βιβλίου της Ελένης Γιούνη, από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Περισσότερα »
01Μάι
2014
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

H Ομάδα Γυναικών Κοινωνικής Δράσης και Εθελοντισμού Δήμου Ζίτσας θα πραγματοποιήσει την 1η Μαίου, στις 10:30 το πρωί, στη θέση «Εικονίσματα» Μεγ. Γαρδικίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγ. Τριάδας κοινωνική εκδήλωση με τον τίτλο “Πρωτομαγιάτικο Αντάμωμα”.

Περισσότερα »
27Απρ
2014
Ορεινοί Αγώνες Λύγγου
Ορεινοί Αγώνες Λύγγου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων (CrossFit Ioannina) «Γιώργος Μαρκούλας» διοργανώνουν τους «Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2014», την Κυριακή 27 Απριλίου 2014.
  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωριό Λύγγος του Δήμου Ζίτσας (Ν.Ιωαννίνων), στην κλειστή ορεινή διαδρομή «Λ2», μήκους 6.550m και υψομετρικής διαφοράς 229 m, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου.

 
Περισσότερα »
23Απρ
2014
"Αϊ Γιωργίτικα"
"Αϊ Γιωργίτικα"

Μια καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου Ζίτσας είναι ο εορτασμός του Πολιούχου Αγ. Γεωργίου (μοναστηριακός ναός, 17ος μ.Χ. αι.) στην έδρα του δήμου Ελεούσα.

Την παραμονή της γιορτής του Αγ. Γεωργίου από το πρωί οι γυναίκες του χωριού, σε εορταστικό κλίμα, φτιάχνουν στα σπίτια παραδοσιακές πίτες και γλυκά ταψιού καθώς προετοιμάζουν και το πρόβειο κρέας, που δωρίζουν κτηνοτρόφοι της περιοχής, να το μαγειρέψουν και να το προσφέρουν τη μέρα του Αγίου Γεωργίου στον κόσμο που θα έρθει στη γιορτή.

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών – Αθλητικών Εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2015", διοργανώνονται σε όλες τις Δημ. Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μια σειρά Εκδηλώσεων Κοινωνικού, Αγροτικού, Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Αθλητικού περιεχομένου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Ο καιρός στην περιοχή

26,98° Υγρασία: 47% Άνεμος: 1,54 χμ/ώ
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα