Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Νέες Πράσινες Επιδοτήσεις εν όψει…

Η Νέα κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ) θα αλλάξει το τοπίο στην Αγροτική Παραγωγή δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων αλλά και ταυτόχρονα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα ΚΑΠ εισάγει ένα νέο «εργαλείο» την "Πράσινη Ενίσχυση", με την μορφή της άμεσης ενίσχυσης και θα λειτουργεί επικουρικά στην πρόσθετη Οικονομική ενίσχυση ιδιαίτερα σε Οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν τα εισοδήματα των γεωργών και οι Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές ( δες  κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής).

Οι επιδοτήσεις θα καταβάλλονται μόνο μετά από έλεγχο και υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηρά τα πρότυπα των κανόνων ασφαλείας των τροφίμων, η προστασία του περιβάλλοντος, της Υγείας, και της καλής μεταχείρισης των ζώων.

Οι πληρωμές θα χρηματοδοτούνται πλήρως και αποκλειστικά από την Ε.Ε. και θα ισοδυναμούν με περίπου το 70% του προϋπολογισμού της ΚΑΠ, ενώ θα διασφαλίζουν στους Γεωργούς ένα σταθερό ετήσιο εισόδημα.

Στην λίστα των αγροτικών προϊόντων που θα επιδοτηθούν είναι και τα όσπρια, τα ζαχαρότευτλα, τα σπαράγγια, η Βιομηχανική ντομάτα και το σκληρό σιτάρι.

Το ύψος του Εθνικού Φακέλου για το 2015 ( οι άμεσες Ενισχύσεις ) ανέρχονται στο τεράστιο ποσό για τα Οικονομικά δεδομένα της χώρας των 2 δις. Ευρώ.

Από αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:

 -  Το 2% για την ένταξη Νέων Αγροτών (πρόγραμμα 112) και με συνολικό ποσό 40 εκατομμύρια ευρώ που θα μοιραστούν 17.600 Νέοι Αγρότες από ηλικίας 18 έως 40 ετών.

 

 -  Το 5% οι Φυσικοί περιορισμοί δηλαδή 100 εκατ. Ευρώ.

 -  Το 9% θα πάει στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, με ποσό 180 εκατ. Ευρώ.

 -  Το 30% στην « Πράσινη Ενίσχυση » με προϋπολογισμό 600 εκατ. Ευρώ

 -  Το 54% είναι στην Βασική Ενίσχυση ( που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Αποθεματικό). Δηλαδή τα υπόλοιπα 1,08 δις. Ευρώ.

 

Από το 2015 και μετά οι άμεσες ενισχύσεις θα βασίζονται στον αριθμό των δικαιωμάτων, ο οποίος θα είναι ανάλογος της έκτασης που κατέχει ο αγρότης.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις δυσκολίες ο νέος που θα θελήσει να αποφασίσει να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα μπορεί να ενημερωθεί και στην συνέχεια να ενταχθεί στο Γεωργικό δυναμικό της χώρας.

 

Ο Δ. Ζίτσας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) θα οργανώσει ημερίδα (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την σελίδα του Δήμου) σχετικά με την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα