Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Καλή αμπελοοινική συγκομιδή και αύξηση τιμών παραγωγού στην Ζίτσα

Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη του βλαστικού κύκλου.

Οι θερμοκρασίες κατά το καλοκαίρι ήταν πολύ καλές και ο τρύγος εξελίχθηκε φυσιολογικά στο μεγαλύτερο κομμάτι, ενώ παρατηρήθηκε οψίμηση στην περιοχή Αλτσιά. Υπήρξε μια μείωση του φορτίου της παραγωγής στην παραπάνω περιοχή λόγω χαλαζόπτωσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη ωρίμαση.

Η παραγωγή ποσοτικά και ποιοτικά ήταν πολύ καλή, χωρίς προσβολές από ασθένειες. Η Ντεμπίνα στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής είχε πολύ καλή ωρίμαση, με μέσο σακχαρικό τίτλο 11.5 Be.

Αναμένεται αύξηση της τιμής της Ντεμπίνας για τον ΠΟΠ οίνο, καθώς γίνεται προσπάθεια να ανταμειφθούν οι παραγωγοί που τηρούν τις προδιαγραφές του οίνου ΠΟΠ.

Μετά από όλα αυτά παρουσιάσθηκε αυξημένο ενδιαφέρον από τους παραγωγούς για την αμπελοκαλλιέργεια, καθώς και για τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των γηγενών ποικιλιών της περιοχής. Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον νέων παραγωγών για την αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή καθώς και η διάθεσή τους να συνεργασθούν με τον Συνεταιρισμό.

 Πηγή: Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.)

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα