Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Απόσταξη στεμφύλων για παραγωγή τσίπουρου

Εν όψει της δίμηνης αποστακτικής περιόδου από την 19η Οκτωβρίου 2015 έως και την 18η Δεκεμβρίου 2015 κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με την απόσταξη των πρώτων υλών (σταφυλιών) για παραγωγή τσίπουρου, από μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους), ώστε να αποφεύγονται παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Για την έκδοση ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ από το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ απαιτείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟ η προσκόμιση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 117), για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

2) Για την έκδοση της βεβαίωσης (από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου) απαιτείται προηγουμένως, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ που κατέχουν αμπελοτεμάχια 1 στρέμμα και άνω, η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγκομιδής για το έτος 2015 γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://e- services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3) Για την έκδοση ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ απαιτείται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ η υποβολή από τον κάτοχο του άμβυκα (καζανιού)  στο αρμόδιο ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σχετική «ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ»

4) Σε κάθε άμβυκα (καζάνι) χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρων μπορεί να αποστάξει εκτός από τον  κάτοχο του άμβυκα (καζανιού) και οποιοσδήποτε άλλος δικαιούχος απόσταξης παραγωγός ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Γίνεται ΜΟΝΟ με την ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ του ιδιοκτήτη του άμβυκα (καζανιού) ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ) ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΜΒΥΚΑΣ (σύμφωνα με την άδεια κατοχής του ιδιοκτήτη του άμβυκα) δηλ:


Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι

  • Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΒΥΚΑ (ΚΑΖΑΝΙΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ.
  • Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΒΥΚΕΣ (ΚΑΖΑΝΙΑ) ΚΑΤΩ ΤΩΝ 130 ΛΙΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ.

Η ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ του άμβυκα ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ.

Τον άμβυκα (καζάνι) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα συνοδεύει το ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ καθώς και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΥΚΑ από το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 2669/2001 «ΠΕΡΙ ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ» ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΚΑΙ 3000 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ & ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

 1000 κιλά στέμφυλα

 Από τα 1000 κιλά βγαίνουν 1000 Χ 35% = 350 κιλά   στέμφυλα για απόσταξη

 Από αυτά τα 350 Χ 18% = 63 κιλά τσίπουρο

 Ο φόρος είναι 0,59 λεπτά ανά κιλό


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Τελωνείο Ιωαννίνων, Τμήμα Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης

Μ. Μπέζα, 26510-94359

- Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Ιωαννίνων

Ε. Βασδέκης, Λ. Στέφος, Η. Μάνης, 26510-87117

Αναρτήθηκε στις 23 Οκτώβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα