Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου για τους δασικούς χάρτες

Παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου του 2017 στην ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορούν το 35% της χώρας, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατατέθηκε τροπολογία με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας στις Ποινικές Υποθέσεις – Εναρμόνιση της Νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ». Πρόκειται για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες και θα βοηθήσουν στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των δασικών χαρτών.

Με την τροπολογία αυτή:

  • Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποστέλλουν στα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) τα δικαιολογητικά που αφορούν την πληρωμή της αντίρρησης στην τράπεζα και το έννομο συμφέρον, τα οποία κάνουν έγκυρη την αντίρρηση μετά την ηλεκτρονική υποβολή της, ως και 10 ημέρες μετά το πέρας της ανάρτησης των δασικών χαρτών.
  • Διευκρινίζεται ότι, πριν την τροπολογία, η υποβολή των στοιχείων έπρεπε να γίνει έως την τελευταία ημέρα της ανάρτησης, κάτι που αναιρούσε την δυνατότητα του πολίτη να μπορεί να υποβάλλει αντίρρηση, έως την τελευταία μέρα, αφού δεν ήταν δυνατή η άμεση ενημέρωση του συστήματος της ΕΚΧΑ ΑΕ από την τράπεζα ότι έχει γίνει η πληρωμή.
  • Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν συμπληρωματικά στοιχεία της αντίρρησης, όπως τεχνικές εκθέσεις φωτοερμηνείας δασολόγων, πιστοποιητικά υπηρεσιών κ.λ.π., την ημερομηνία εξέτασης της αντίρρησης από την Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.), κάτι το οποίο επιτρεπόταν και πάλι έως το πέρας της ανάρτησης και δυσκόλευε επαγγελματίες και υπηρεσίες να ανταποκριθούν.

 

Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους δήμους, που οι εκτάσεις τους δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί, να οριοθετήσουν τις οικιστικές πυκνώσεις, έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Στην ίδια διάταξη λαμβάνεται υπόψη η απόφαση 1942/2017 του ΣτΕ και ενσωματώνεται πλήρως στην τροπολογία η Υπουργική Απόφαση που αφορά στον ορισμό των οικιστικών πυκνώσεων.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά η νέα ανάρτηση δασικών χαρτών η οποία θα ολοκληρωθεί κλιμακωτά, έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και αφορά περιοχές, όπως η Ανατολική Αττική και οι ΠΕ Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών και Κιλκίς.

Αναρτήθηκε στις 06 Σεπτέμβριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα