Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Καθορισμός διαδικασιών της δίμηνης αποστακτικής περιόδου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς (από 16/10/2017 έως 15/12/2017)

Καθορισμός διαδικασιών της δίμηνης αποστακτικής περιόδου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς (από 16/10/2017 έως 15/12/2017)

Η διαδικασία έκδοσης της άδειας απόσταξης είναι ίδια με το προηγούμενο έτος (2016), συγκεκριμένα:

Η υποβολή της ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ υποχρεωτικά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά(είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο σε περίπτωση μιας άδειας, είτε από τον κάτοχο του άμβυκα σε περίπτωση έκδοσης ομαδικών αδειών).

Για την έκδοση της άδειας απαιτείται η προσκόμιση:

1) Βεβαίωση για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του κτήματος καθώς και την ποσότητα των πρώτων υλών που παρήχθησαν. Εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων (γραφείο 117).

2) Όταν η διαδικασία γίνεται από τον κάτοχο του άμβυκα θα προσκομίζεται φωτ/φο της άδειας κατοχής. Όταν γίνεται από άλλον δικαιούχο απόσταξης θα προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση από τον κάτοχο του άμβυκα για την παραχώρηση χρήσης.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

- Η μετακίνηση του άμβυκα από τη θέση που αναγράφεται στην άδεια κατοχής.

- η απόσταξη στεμφύλων από αγορασμένα σταφύλια.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όλοι οι άμβυκες κάτω των 130 λίτρων είναι διαρκώς σφραγισμένοι.

- Η αποσφράγιση του άμβυκα θα γίνεται στο Τελωνείο Ιωαννίνων (6ο χλ.Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών) με την προσκόμιση του(άνω και κάτω μέρος, με χαραγμένο τον Α.Γ.Μ. και στο κάτω μέρος του άμβυκα) ταυτόχρονα με την έκδοση της πρώτης άδειας απόσταξης.

- Τον άμβυκα θα συνοδεύει υποχρεωτικά το θεωρημένο βιβλίο στο οποίο καταχωρούνται τα στοιχεία των παραγωγών που αποστάζουν, αλλά και του ίδιου του κατόχου του άμβυκα, στην περίπτωση που αποστάζει και αυτός δικές του πρώτες ύλες, καθώς και το τελευταίο πρωτόκολλο σφράγισης του άμβυκα από το Τελωνείο Ιωαννίνων.

- Οι κάτοχοι των αμβύκων αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών θα τον προσκομίσουν  στο Τελωνείο και θα ζητήσουν την σφράγισή του προσκομίζοντας υποχρεωτικά και το βιβλίο του άμβυκα ενημερωμένο για τις άδειες απόσταξης.

Ώρες λειτουργίας για την έκδοση αδειών απόσταξης από 08:00 πμ. μέχρι 13:00 εκτός από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που είναι από 08:00 μέχρι 10:00.

Αναρτήθηκε στις 09 Οκτώβριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα