Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Recharging the Youth” Ζωικής Παραγωγής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Recharging the Youth” Ζωικής Παραγωγής

Στα πλαίσια της επέκτασης του προγράμματος “New Agriculture for a New Generation: Recharging Greek Youth to Revitalize the Agriculture and Food Sector of the Greek Economy” που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης υλοποιεί τη δράση υποστήριξης νέων για την ενασχόληση τους με την ζωική παραγωγή και συγκεκριμένα με την αιγοπροβατοτροφία μέσα από την ενίσχυση της παραγωγής κατσικίσιου τυριού και αρνίσιου κρέατος.

Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει νέους και υπάρχοντες κτηνοτρόφους παρέχοντας ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί τόσο το κατσικίσιο γάλα όσο και την παραγωγή αρνίσιου κρέατος και εισάγει βέλτιστες πρακτικές και στα δύο αυτά είδη δραστηριοτήτων. Στο μέτρο του δυνατού, θα επισημανθούν τα δυνητικά οφέλη της παρέμβασης προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία μελλοντικών πιλοτικών ομάδων νέων κτηνοτρόφων και να εκπαιδευθούν ειδικοί επιστήμονες ζωικής παραγωγής και άλλοι επαγγελματίες. Η χρησιμοποίηση των υφιστάμενων εγχώριων φυλών μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα. Οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν την κατάρτιση, την έρευνα, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν την εμπορία νωπού και μεταποιημένου κρέατος καθώς και τη δημιουργία καινούριων προϊόντων από κατσικίσιο τυρί. Η μετάβαση πέρα από την πειραματική ομάδα εμπειριών και γνώσεων θα είναι ο επόμενος στόχος μιας σειράς παρεμβάσεων στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται  μαζί με τη θεωρητική εκπαίδευση πάνω σε θέματα διατροφής, αναπαραγωγής υγείας, ευζωίας, διαχείρισης μονάδας αλλά και σε θέματα μεταποίησης διάθεσης/εμπορίας/αξιοποίησης των προϊόντων καθώς και εξατομικευμένη συμβουλευτική σε βασικά και κρίσιμα θέματα.

Το επισυναπτόμενο έγγραφο περιέχει την αίτηση συμμετοχής η οποία θα πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekryst@afs.edu.gr (Υπεύθυνη: κα Κρυσταλλίδου Ευδοκία, τηλ επικοινωνίας: 2310492737)

Αναρτήθηκε στις 26 Μάρτιος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα