Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Έως 12/12/2018 οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν επαγγελματικούς λογαριασμούς

Έως 12/12/2018 οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν επαγγελματικούς λογαριασμούς

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι της χώρας να δημιουργήσουν «επαγγελματικούς λογαριασμούς, όπου θα συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Στον επαγγελματικό λογαριασμό τους θα δέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής με κάρτα (POS), μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Το παραπάνω ισχύει για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών κ.α.) οι οποίοι αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα» που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1445/ 27.4.2017).

Με την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3965/ 12.9.2018) υποχρεούνται να δηλώσουν τον Επαγγελματικό Λογαριασμό τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ώστε οι μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών τους.

Η μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο που φτάνει μέχρι και 1.000 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Αναρτήθηκε στις 28 Σεπτέμβριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα