Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Με βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δηλώνονται στην εφορία και θα φορολογούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις

Οι βεβαιώσεις που καλύπτουν τις ανάγκες για υποβολή φορολογικής δήλωσης πρέπει να είναι οι επίσημες βεβαιώσεις εφορίας φορολογικοί έτους 2014 ή 2015 που εκδίδει επίσημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία. Αυτό αναφέρει σε εγκύκλιο της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Αναρτήθηκε στις 06 Ιούνιος 2016 Περισσότερα »
Γεωργική Προειδοποίηση- Καρυδιά- Ζίτσα

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει για την προσβολή της καρυδιάς από την καρπόκαψα. Σημείο Παρατήρησης: Ζίτσα Ιωαννίνων

Αναρτήθηκε στις 06 Ιούνιος 2016 Περισσότερα »
Μεταβίβαση Δικαιωμάτων- Άμεσες Ενισχύσεις 2016

Tις προϋποθέσεις του ενεργού γεωργού το 2016 θα πρέπει οπωσδήποτε να πληροί ο αποδέκτης μεταβίβασης δικαιωμάτων, ειδάλλως η αίτηση μεταβίβασης δεν μπορεί να παράξει αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να λάβει άμεσες ενισχύσεις το 2016.

Αναρτήθηκε στις 03 Ιούνιος 2016 Περισσότερα »
Ένα δέντρο στα 20 για μάρτυρα ζημιάς στις εκτιμήσεις

Οι παραγωγοί που έχουν δηλώσει ζημιά θα πρέπει να αφήσουν «μάρτυρες» των ζημιωμένων καλλιεργειών τους, λόγω αδυναμίας του ΕΛΓΑ για έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών καλλιεργειών, εξαιτίας της αποχής των γεωπόνων εκτιμητών του, διαμηνύουν οι ανταποκριτές του οργανισμού Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να μείνουν ως μάρτυρες, ένα δέντρο για κάθε 20 ή 1 πρέμνο στα 30 για τους αμπελώνες ή μια λωρίδα 1 μέτρου κατά μήκος μιας διάστασης του χωραφιού στη μέση και μία σε κάθε άκρη για τις αροτραίες καλλιέργειες.

Αναρτήθηκε στις 01 Ιούνιος 2016 Περισσότερα »
Εγκαιρη υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2016

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις 15/6/2016. Όποιος αγρότης υποβάλει την αίτησή του μετά τις 15/6/2016 και μέχρι τις 11/7/2016, θα του καταβληθεί η ενίσχυση με ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεμένων καθεστώτων για κάθε εργάσιμη μέρα καθυστέρησης υποβολής. Μετά τις 11/7/2016 καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή

Αναρτήθηκε στις 01 Ιούνιος 2016 Περισσότερα »
Γεωργική Προειδοποίηση (Σακελλαρικό- Δ. Ζίτσας)

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων ενημερώνει για την προσβολή της αμπέλου από ωίδιο (σημείο παρατήρησης :Σακελλαρικό- Ζίτσα)

Αναρτήθηκε στις 30 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Βοσκήσιμες Γαίες [Ν.4351/2015 (Φ.Ε.Κ.164/4-12-2015)]

Άρθρο 10- Βοσκήσιμες γαίες Ο.Τ.Α. Οι βοσκήσιμες γαίες που βρίσκονται στην περιφέρεια Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και των οποίων την κυριότητα, νομή, κατοχή ή χρήση έχουν συγκεκριμένοι Ο.Τ.Α., διατίθενται κατά προτεραιότητα για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, φυσικών ή νομικών προσώπων, που έχουν την έδρα εκμετάλλευσή τους στο δήμο αυτόν και σε μετακινούμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι αποδεδειγμένα κάνουν χρήση των εν λόγω βοσκήσιμων γαιών.

Αναρτήθηκε στις 30 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία (Ν.4384/2016)

Θεσπίστηκε διαδικασία με την οποία, εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί τα αριθμητικά όρια μετακλητών εργατών γης (και άρα υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για εργασία), ενώ ο αγρότης επικαλείται αντικειμενική αδυναμία για απασχόληση εργατών γης με έγκυρες συμβάσεις, θα δικαιούται ο τελευταίος να ζητήσει από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την έγκριση κατ’εξαίρεση απασχόλησης παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών.

Αναρτήθηκε στις 25 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Και επίσημα σε ΦΕΚ η παράταση ΟΣΔΕ ως 15 Ιουνίου

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους αγρότες ότι «όπως αναμενόταν η Ελλάδα κάνει χρήση της δυνατότητας παράτασης στην ημερομηνία για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016 έως τις 15 Ιουνίου 2016».

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Πάνω από 25.000 στρμ οι αιτήσεις για άδειες οινάμπελων

Τα 25.023 στρέμματα τελικά έφτασαν οι αιτήσεις για τις νέες άδειες φύτευσης ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τα 6.500 στρέμματα που δικαιούται η χώρα μας για φέτος, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ για τη μοιρασιά των αδειών τα κριτήρια προτεραιότητας, για τα οποία εξέδωσε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2016 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

18,98° Υγρασία: 72% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα