Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Δικαιολογητικά για εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι αγρότες και οι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης για να τους χορηγηθεί η βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων περιλαμβάνει εγκύκλιος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «σας γνωρίζουμε ότι προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ και τον έλεγχο για την ιδιότητα του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη θα πρέπει, να εξετάζονται υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά» (δείτε παρακάτω ποια είναι): Α. Επαγγελματίες Αγ...

Αναρτήθηκε στις 05 Απρίλιος 2016 Περισσότερα »
Ελιά

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει για την ελιά (κυκλοκόνιο, καρκίνωση, καλόκορη, καπνιά, πυρηνοτήτης)

Αναρτήθηκε στις 04 Απρίλιος 2016 Περισσότερα »
Καρυδιά

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει για την καρυδιά καθώς και για τις λίστες των εγκεκριμένων εντομοκτόνων μυκητοκτόνων που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργειά της.

Αναρτήθηκε στις 31 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Επιπλέον 1.200 στρμ στην αναδιάρθρωση αμπελώνων

Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική απόφαση, που υπογράφει, αλλαγές υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις Περιφερειακές Ενότητες αφενός στις εκτάσεις και αφετέρου- προφανώς- στο ποσό της κοινοτικής ενίσχυσης, είτε με μείωση είτε με αύξηση αυτών. Σε κάθε περίπτωση, για την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος 2015-2016 η κατάθεση εγγυητικών επιστολών από τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιείται έως και τις 20 Ιουνίου 2016. Η κατανομή των εκτάσεων και των κονδυλίων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον συνημμένο πίνακα.

Αναρτήθηκε στις 23 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Βλαστικό Στάδιο Αμπέλου

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει για το βλαστικό στάδιο ανάπτυξης της αμπέλου (Έκπτυξη-Στάδιο D & Φούσκωμα Ματιών).

Αναρτήθηκε στις 22 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2016/2017 στα πλαίσια του άρθρου 46. Καν. (ΕΕ) 1308/2013

Έως και τις 15 Μαΐου 2016 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2016/2017, στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 21 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Αλλαγές στο Πιστοποιητικό Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωράει σε αλλαγή του τρόπου διενέργειας των εξετάσεων για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων. Η σχετική τροποποίηση της 8197/90920/22-7-2013 ΚΥΑ, με την οποία θεσπίστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ο.Χ.Γ.Φ., βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: s.zografos@minagric.gr Τα κυριότερα σημεία της τροποποίησης: 1. Οι εξετά...

Αναρτήθηκε στις 18 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Αντικατάσταση κυψελών & Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2016

Σας γνωρίζουμε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων στις δράσεις «αντικατάσταση κυψελών» και «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» και έχει καταληκτική ημερομηνία την 30/04/2016. Όλοι οι μελισσοκόμοι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ [Δασκαλοπούλου 44-46 Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100 , Τηλ: 2641032604]

Αναρτήθηκε στις 15 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Έκθεση Τοπικών Προιόντων του Δ. Ζίτσας

Ο Δ. Ζίτσας διοργανώνει εκδήλωση ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι δημότες, παραγωγοί- καλλιεργητές, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δ. Ζίτσας (Υπεύθυνη κα Κολιού Μαρία, τηλ: 2653360035 & email: mkoliou@zitsa.gov.gr)

Αναρτήθηκε στις 11 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »
Εφαρμογή κανονισμός ξυλείας ΚΑΝ (Ε.Ε.) 995/20110

Με την ΚΥΑ 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872/Β’/29-12-2015) τέθηκε σε εφαρμογή στη χώρα μας του ο Κανονισμός Ξυλείας ΚΑΝ Ε.Ε. 995/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Οκτωβρίου 2010 «για τη θέσπιση των υποχρεώσεων των φορέων εκμετάλλευσης που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά». Στόχος του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ξυλείας είναι η καταπολέμηση του εμπορίου των προϊόντων παράνομης ξυλείας. Ως «νόμιμη» ξυλεία ορίζεται η ξυλεία που παράγεται σε συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας όπου γίνεται η συγκομιδή της.

Αναρτήθηκε στις 11 Μάρτιος 2016 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

6,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα