Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, το οποίο συστάθηκε πρόσφατα, λειτουργεί καθημερινά στον χώρο του Δημαρχείου Δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Υπεύθυνη του γραφείου είναι η κα Κολιού Μαρία

Στόχος του είναι η υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mkoliou@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360035).

Θεωρείται δεδομένη και ευπρόσδεκτη η παρουσία σας στον χώρο του Δημαρχείου.

Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων έτους 2015

Οι εκτροφείς αιγοπροβάτων έχουν την υποχρέωση από 1η Νοεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου να απογράψουν όλα τα αιγοπρόβατα της εκτροφής τους και να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα της απογραφής στο μέρος Β (απογραφές) του Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων της εκτροφής τους. Στο μέρος Γ (μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης) πρέπει να είναι καταχωρημένες οι μεταβολές των αμνοεριφίων της εκτροφής (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές κ.λπ.) και στο μέρος Ε (καταγραφή – μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό αριθμό σήμανσης) πρέπει να είν...

Αναρτήθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Παρατείνεται μέχρι 26/11 το μειωμένο παράβολο (25 ευρώ) για τις εξετάσεις χορήγησης του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε τροποποιήσεις για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.. Σύμφωνα με εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής και βάση της ΚΥΑ 7716/89356/14-8-2015 (ΦΕΚ Β΄1700) το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις ορίζεται ως εξής: α) Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2015, το ανωτέρω τέλος εξέτασης ορίζεται σε 25 ευρώ, β) από την 27η Νοεμβρίου 2015, το ανωτέρω τέλος εξέτασης ορίζεται σε 50 ευρώ. Οι φορείς κατάρτισης ...

Αναρτήθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Η υποχρεωτική συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων παρατάθηκε έως 26/11/2015

Το Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έδωσε παράταση στην έναρξη του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, από τα αρμόδια καταστήματα έως τις 26/11/2015 (η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν για τις 28/8). Από τις αρχές Μαρτίου 2015 η ψηφιακή υπηρεσία του μητρώου των συνταγογράφων ολοκληρώθηκε, και η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συνταγές χρήσης γεωργικών φαρμάκων» αναρτάται στην ιστοσελίδα http://e-services.minagric.gr/ και είναι διαθέσιμη για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο συνταγογράφο, για προαιρετική πιλοτική εφα...

Αναρτήθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Έναρξη απόσταξης στέμφυλων μικρών αποσταγματοποιών

Ενόψει της δίμηνης αποστακτικής περιόδου από την 19η Οκτωβρίου 2015 έως και την 18η Δεκεμβρίου 2015σας ενημερώνουμε σχετικά με την απόσταξη των πρώτων υλών (σταφυλιών) για παραγωγή τσίπουρου, από μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους), ώστε να αποφεύγονται παραβάσεις. Για τον λόγο αυτό παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα τόσο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Ιωαννίνων όσο και του Τελωνείου Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Ξανανοίγει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους αμπελουργούς να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι αμπελουργοί είναι τα προς αναδιάρθρωση αμπελοτεμάχια να έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο και να έχει κατατεθεί Δήλωση Συγκομιδής σταφυλιών τα δύο τελευταία έτη.

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Καλή αμπελοοινική συγκομιδή και αύξηση τιμών παραγωγού στην Ζίτσα

Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη του βλαστικού κύκλου. Οι θερμοκρασίες κατά το καλοκαίρι ήταν πολύ καλές και ο τρύγος εξελίχθηκε φυσιολογικά στο μεγαλύτερο κομμάτι, ενώ παρατηρήθηκε οψίμηση στην περιοχή Αλτσιά. Υπήρξε μια μείωση του φορτίου της παραγωγής στην παραπάνω περιοχή λόγω χαλαζόπτωσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη ωρίμαση

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Νέες Πράσινες Επιδοτήσεις εν όψει…

Η Νέα κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ) θα αλλάξει το τοπίο στην Αγροτική Παραγωγή δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων αλλά και ταυτόχρονα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Και με το νόμο η παραγωγή και διάθεση προϊόντων απευθείας από μικρούς παραγωγούς

Σε εφαρμογή μπαίνει, με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας.

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητάει ενίσχυση της προστασίας των παραδοσιακών προϊόντων

Η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα γεωργικά προϊόντα και να περιλάβει τοπικά αγαθά και προϊόντα χειροτεχνίας βασισμένα στην παραδοσιακή τεχνογνωσία.

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Εθνικός κατάλογος για τα αρωματικά φυτά

Η χώρα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον Εθνικό Κατάλογο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και να εγγράψει σε αυτόν βελτιωμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες, με πρώτα στον κατάλογο τον άνηθο, τον βασιλικό, το χαμομήλι, το θυμάρι και τη ρίγανη, δίνοντας την προοπτική να ακολουθήσουν σταδιακά και άλλα είδη για τα οποία θα υπάρξει ενδιαφέρον, όσο και για την εμπορία του πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η υποχρεωτική εγγραφή των ποικιλιών στον Εθνικό Κατ...

Αναρτήθηκε στις 13 Οκτώβριος 2015 Περισσότερα »
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 74]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 75]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 76]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 77]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 79]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 80]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 82]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 83]
Notice (8): Trying to get property of non-object [APP/controllers/components/weather.php, line 84]

Ο καιρός στην περιοχή

Notice (8): Uninitialized string offset: 0 [CORE/cake/libs/view/helpers/html.php, line 608]
° Υγρασία: Άνεμος: 0 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα