Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Νέα δυνατότητα καλλιεργειών σε εκχωρημένες δασικές εκτάσεις για τους αγρότες.

Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζεται η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιείται η εκχώρηση δασικής έκτασης σε αγρότες προκειμένου να καλλιεργούν. Σύμφωνα με την τροποποιητική ΥΑ οι δικαιούχοι μετά την εγκατάσταση υποχρεούνται να προβούν εντός 3τιας στη φύτευση της έκτασης (ή την εξημέρωση των αγρίων οπωροφόρων ή καρποφόρων δένδρων). Προτεραιότητα θα έχουν συνεταιρισμοί ή ομάδες παραγωγών της περιοχής, κατ’ επάγγελμα αγρότες, δημότες του οικείου ή όμορου Δήμου.

Αναρτήθηκε στις 05 Ιανουάριος 2016 Περισσότερα »
Με αίτηση στις ΔΑΟΚ οι νέες ταινίες ελέγχου οίνων

Ετησίως θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους στις ΔΑΟΚ οι οινοποιοί όλης της χώρας προκειμένου να λάβουν τις νέες ταινίες ελέγχου για τους οίνους, σύμφωνα με ΚΥΑ που εξειδικεύει τις προδιαγραφές των ταινιών, οι οποίες θα φέρουν πάνω στην επιφάνειά τους αντίγραφο «του πλου του Διονύσου».

Αναρτήθηκε στις 05 Ιανουάριος 2016 Περισσότερα »
Από τις 10 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τις νέες γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις

Την έναρξη των αιτήσεων για το Μέτρο 214: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις και συγκεκριμένα την έναρξη υποβολής Δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναρτήθηκε στις 30 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Εφάπαξ επιδότηση έως 9.000 ευρώ για την πρώτη φύτευση δενδρώνων

Το κόστος φύτευσης δένδρων όπως καρυδιές, κερασιές και µηλιές και τη συντήρησή τους για µία 8ετία µε τη µορφή εφάπαξ καταβολής ενισχύσεων έως 9.090 ευρώ καλύπτει η Πρώτη ∆άσωση της νέας προγραµµατικής περιόδου, που προβλέπει επίσης την ετήσια πριµοδότηση του αγρότη για 12 χρόνια σε περίπτωση συγκαλλιέργειας µε αροτραίες καλλιέργειες.

Αναρτήθηκε στις 22 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
ΟΠΕΚΕΠΕ-18 Ιανουαρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων για την βασική ενίσχυση

Δεν απαιτείται να υποβάλλουν ένσταση (αίτημα αναθεώρησης) γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και για τον αριθμό και την μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

Αναρτήθηκε στις 21 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Ερωτήσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Το παρακάτω έγγραφο περιέχει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Αναρτήθηκε στις 17 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Τροποποιήσεις στον Κανονισμό Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Με απόφαση του ΥπΑΑΤ τροποποιείται ο Κανονισμός Γραπτών Εξετάσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Στην απόφαση, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Νικόλαος Στουπής, περιγράφεται ο χρόνος που μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις, η διαδικασία πληρωμής, ο τρόπος διεξαγωγής τους, καθώς και η διαδικασία διόρθωσης. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Αναρτήθηκε στις 10 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Ενημερωτική συνάντηση για την ορθολογική χρήση των Φυτοφαρμάκων

Ο Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών» κάνει γνωστό στους αγρότες, πως σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση για την ορθολογική χρήση των Φυτοφαρμάκων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (7-12-2015)στις 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας. Για όσους αδυνατούν θα γίνει επανάληψη την Τρίτη (8-12-2015) στις 16:30 το  απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Αναρτήθηκε στις 04 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Οι αγρότες θα μπορούν να εισάγουν ελεύθερα πολλαπλασιαστικό υλικό από χώρες της Ε.Ε.

Κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο μπορεί να εισάγει πολλαπλασιαστικό υλικό για τις ανάγκες της αγροτικής του εκμετάλλευσης, αρκεί να είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.), χωρίς να χρειάζεται άδεια εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού. Αυτό προβλέπει το άρθρο 16 του νόμου για τις "Βοσκήσιμες Γαίες και άλλες διατάξεις" που ψηφίστηκε χθες στο σύνολό του. Η παρακάτω διάταξη θα ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης: Μετά την παρ. 7 του άρθρου 15 του ν. 1564/1985, όπως τροποποιήθ...

Αναρτήθηκε στις 04 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Παράταση έως 22/12 δήλωση συγκομιδής για οινοστάφυλα

Παράταση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου δίνει με έκτακτη εγκύκλιό του το τμήμα αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου, στην προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2015, που έληγε στις 30 Νοεμβρίου. Πιο αναλυτικά, το τμήμα Αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει τους αμπελουργούς με την υπ’ αρ. 5700/131925/30.11.2015 εγκύκλιό του ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιη...

Αναρτήθηκε στις 04 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

4,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα