Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Μειωμένες ενισχύσεις σε περίπτωση καύσης της καλαμιάς – Τηρήστε την πολλαπλή συμμόρφωση

Στην εφαρμογή της Πολλαπλής Συμμόρφωσης  κατά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ παρατηρείται μεταξύ άλλων η διαχείριση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί καύση της καλαμιάς (από σιτηρά, ρύζι κλπ.) χωρίς να υπάρχει προηγούμενη άδεια, επιβάλλονται κυρώσεις επί των ενισχύσεων που αιτούνται οι γεωργοί.  Οι κυρώσεις αυτές αφορούν στο σύνολο σχεδόν των ενισχύσεων (Βασική και Πράσινη Ενίσχυση, Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, Εξισωτική Αποζημίωση, Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα κ.α.). Για το λόγο αυτό οι γεωργοί θα πρέπει να μην προβαίνου...

Αναρτήθηκε στις 02 Δεκέμβριος 2015 Περισσότερα »
Παύση μετακινήσεων βοοειδών στο εσωτερικό της χώρας λόγω οζώδους δερματίτιδας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. παύει η μετακίνηση των βοοειδών σε όλη την Επικράτεια της Xώρας για αγοραπωλησία μέχρι 31/12/2015, ενώ θα επιτρέπεται η μετακίνηση των βοοειδών μόνο για άμεση σφαγή (από την εκμετάλλευση απευθείας στο σφαγείο), χωρίς εκφόρτωση και επαναφόρτωση και χωρίς ενδιάμεση στάση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στο πλησιέστερο προς την εκμετάλλευση σφαγείο.

Αναρτήθηκε στις 23 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Kαθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας

Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2468/2015) δημοσιεύτηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τον "καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)".

Αναρτήθηκε στις 19 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου σύμφωνα με τον Καν (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Καλούνται οι παραγωγοί που επιθυμούν να εγκαταστήσουν νέους αμπελώνες να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος στους οικείους Δήμους. Για τον Δήμο Ζίτσας αρμόδιο είναι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, με υπεύθυνη την κα κολιού Μαρία.

Αναρτήθηκε στις 17 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Ενημέρωση για την αποφυγή μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας

Το τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει για την αποφυγή μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών ώστε να εκδοθούν χωρίς πρόβλημα οι άδειες επιστροφής για το 2015 προς τον τόπο χειμερινής διαβίωσης.

Αναρτήθηκε στις 13 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Ημερίδα με θέμα: "Ασφάλιση και προστασία της αγροτικής δραστηριότητας"

Ο Δήμος Ζίτσας και ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ημερίδα με θέμα: "Ασφάλιση και προστασία της αγροτικής δραστηριότητας" που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο- Ελεούσα) την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00μ.μ.

Αναρτήθηκε στις 11 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Ξεκίνησε η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Ο Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αιγοπροβατοτρόφους, ότι ξεκίνησε η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου η οποία είναι απαραίτητη για την πληρωμή της προκαταβολής για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2015.

Αναρτήθηκε στις 11 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Δημιουργία συλλόγου των καλλιεργητών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών του Δ. Ζίτσας

Οι καλλιεργητές αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών του Δ. Ζίτσας, αναλογιζόμενοι τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει η αειφόρος αξιοποίηση των αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και ανακαλύπτοντας τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις επαγγελματικές ομάδες αποφάσισαν την δημιουργία συλλόγου. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους καλλιεργητές των αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών (παλαιοί και μη) του Δ. Ζίτσας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Βασιλική Κασκανάκου Τηλ: 6945212153 e-mail: vkas...

Αναρτήθηκε στις 10 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Πότε μία αμπελουργική εκμετάλλευση χαρακτηρίζεται Κτήμα, Αμπελώνας, Πύργος, Κάστρο ή Μετόχι

Κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 27 Οκτωβρίου, καθορίζει πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιεί η κάθε αμπελουργική εκμετάλλευση τις ονομασίες:Κτήμα, Αμπελώνας (ες), Πύργος, Μοναστήρι, Κάστρο, Βίλα, Αρχοντικό, Μετόχι, Αγρέπαυλη, Αμπέλι(α), Ορεινό(α) Κτήμα(τα), Ορεινός (οι) Αμπελώνας (ες)

Αναρτήθηκε στις 10 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »
Eπιτρέπεται πλέον η χρήση αζωτούχων λιπασμάτων, ανεξαρτήτου της μορφής του αζώτου, το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 1η Φεβρουαρίου στις μη ευπρόσλβητες περιοχές

Στη βασική λίπανση των χειμερινών σιτηρών, η ποσότητα του προστιθέμενου αζώτου να μην υπερβαίνει τις 6 μονάδες/στρέμμα. Με την συγκεκριμένη απόφαση, διευκρινίζεται στους καλλιεργητές ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο αζωτούχο λίπασμα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν αυτό θα είναι νιτρικό ή αμμωνιακό άζωτο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η χρήση του δεν θα υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες ανά στρέμμα μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την προστασία των νερών από τη νιτρορύπανση, οι παραγωγοί των οποίων οι εκμεταλλ...

Αναρτήθηκε στις 10 Νοέμβριος 2015 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

16,98° Υγρασία: 72% Άνεμος: 3,6 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα