Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά μηχανημάτων έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Προχωρούν οι διαδικασίες για την  αγορά μηχανημάτων έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

«Ανοίγει ο δρόμος» για την αγορά - προμήθεια  μηχανημάτων έργου στο Δήμο Ζίτσας μετά και την έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη  της ένταξης της σχετικής πρότασης που είχε υποβληθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο Δήμος Ζίτσας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ήπειρο που πήρε το «πράσινο φως» από τον Υπουργό Εσωτερικών και χρηματοδοτείται με το ποσό των 210.000ευρώ για την αγορά – προμήθεια μηχανημάτων που θα ενισχύσουν το μηχανολογικό του εξοπλισμό με στόχο την αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα που θα έχουν αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ειδικότερα, το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμών για την προμήθεια ανατρεπόμενου φορτηγού, λεπίδας αποχιονισμού, αλατιέρας και μηχανήματος επούλωσης λάκκων και ρωγμών στο οδόστρωμα.

«Αποδεικνύουμε καθημερινά πως όταν μας δίνεται η δυνατότητα είμαστε πανέτοιμοι ως Δήμος να αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο για να εξασφαλίσουμε πιστώσεις που θα συμβάλουν στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την ένταξη στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και καταλήγει: «Προγράμματα όπως το «Φιλόδημος» καλύπτουν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες των Δήμων ειδικά τη δεδομένη στιγμή που ως χώρα και ως Αυτοδιοίκηση περνάμε δύσκολα. Πρέπει όλοι μαζί να εργαζόμαστε απρόσκοπτα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών».

Αναρτήθηκε στις 17 Μάιος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα