Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εγκαίνια με λαμπερές παρουσίες για το νέο γήπεδο Κληματιάς

Εγκαίνια με λαμπερές παρουσίες για το νέο γήπεδο Κληματιάς

Το  νέο σύγχρονο γήπεδο της Κληματιάς  εγκαινίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10/2019), ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα και η Αθλητική Ένωση Κληματιάς.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, παραγόντων του ποδοσφαίρου, αθλητών-ποδοσφαιριστών και δεκάδες κόσμου ενώ τον αγωνιστικό χώρο «εγκαινίασαν» με φιλικό αγώνα που ακολούθησε της τελετής, οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Κληματιάς και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Μας φτιάξατε και μας παραδίδετε ένα κόσμημα και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό», ήταν τα λόγια του Προέδρου της Α.Ε. Κληματιάς Άγγελου Σιαράβα απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα πως θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας και των τοπικών κοινωνιών. «Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας γιατί μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ και πιστεύω πως θα είστε δίπλα μας σε ότι ζητήσει η ομάδα και τα χωριά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, το γήπεδο έγινε γιατί το θέλαμε όλοι, το Τοπικό Συμβούλιο και η Διοίκηση της ομάδας η Δημοτική Αρχή. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια. Το γήπεδο είναι δικό σας, προσέξτε το, προστατέψτε το σαν τα μάτια σας» ήταν η απάντηση του Δημάρχου και ευχήθηκε στην Α.Ε. Κληματιάς πολλές νίκες.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους βετεράνους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων. «Η παρουσία, σήμερα εδώ, των βετεράνων ποδοσφαιριστών που διέπρεψαν στα ελληνικά γήπεδα είναι πολύ σημαντική γιατί αποτελούν πρότυπα για την νεολαία μας. Η παρουσία του κόσμου, αφενός μας τιμά ιδιαίτερα και αφετέρου αποδεικνύει πως είχε δίκιο η Διοίκηση της ομάδας που επέμενε να οργανώσουμε τη σημερινή εκδήλωση», τόνισε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε «ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε υπέρ του να κόβουμε κορδέλες και να οργανώνουμε φιέστες. Συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε  και να υλοποιούμε  όσο περισσότερα έργα μπορούμε, για το συμφέρον του τόπου και των δημοτών».

1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΗΠΕΔΑ

Να σημειωθεί πως το γήπεδο Κληματιάς κόστισε συνολικά 200.000ευρω τα οποία δόθηκαν από ίδιους πόρους του Δήμου και είναι το πρώτο από τα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου που δρομολόγησε και ολοκληρώνει την κατασκευή τους η Δημοτική Αρχή Ζίτσας.

  • Ακολουθεί σε ένα μήνα το γήπεδο της Ελεούσας κόστους 400.000ευρώ,
  • Ως το τέλος του χρόνου θα έχει αποπερατωθεί και το γήπεδο στην Πρωτόπαππα προϋπολογισμού 306.000ευρώ ενώ,
  • Άμεσα δρομολογούνται και οι εργασίες για την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου στη Ζίτσα. Το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 317.000ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στη συνέχεια η Διοίκηση της Α.Ε. Κληματιάς βράβευσε για την προσφορά τους όλους όσους συνέδραμαν διαχρονικά στην προσπάθειά της για την κατασκευή του γηπέδου καθώς και βετεράνους ποδοσφαιριστές για τη συμβολή τους στα ιδεώδη του αθλητισμού.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς, ο Πρέοδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας Παναγιώτης Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ράδος και Παναγιώτης Μαλισσόβας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Παπαχρήστος και Βασίλης Καλούδης, οι Δημοτικού Σύμβουλοι Γιώργος Λαδάς και Βασίλης Μπαλατσός, οι Πρόεδροι Κληματιάς Γιώργος Μπεσέλας και Ζίτσας Περικλής Νούλης, οι πρώην Δήμαρχοι Φίλιππας Δερέκας και Μιχάλης Κατσάνος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς,  οι γνωστοί παλαίμαχοι αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Μανίκας, Νόνι Λίμα, Ντανιέλ Μπατίστα, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Εδουάρδος Κοντογιωργάκης, Αλφρέδος Γκλασμάνης, πρώην και εν ενεργεία παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων και δεκάδες κόσμου. 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Εγκαίνια με λαμπερές παρουσίες για το νέο γήπεδο Κληματιάς
Εγκαίνια με λαμπερές παρουσίες για το νέο γήπεδο Κληματιάς
Αναρτήθηκε στις 29 Οκτώβριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα