Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Φοιτητές του προγράμματος “Erasmus” επισκέφθηκαν την Κοινότητα Ζίτσας

Φοιτητές του προγράμματος “Erasmus” επισκέφθηκαν την Κοινότητα Ζίτσας

Επίσκεψη στην Κοινότητα Ζίτσας πραγματοποίησαν φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα “Erasmus” του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προέρχονται από πανεπιστημιακά ιδρύματα Ευρωπαϊκών χωρών.

Τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων Αθανάσιο Σταυρακούδη που συνόδευε τους 20 φοιτητές με την εκπρόσωπο του Γραφείου “Erasmus” του Πανεπιστημίου Αναστασία Τσέφου, καλωσόρισε στη Ζίτσα ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ράδος.«Τέτοιες δράσεις λειτουργούν πολλαπλασιαστικά πλέον, δημιουργώντας δυνητικούς επισκέπτες, τόσο άμεσα, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και μεσοπρόθεσμα όταν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από την περιοχή μας και μεταφέρουν την εμπειρία τους αυτή στους συμπατριώτες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος που τους συνόδευσε σε όλο το πρόγραμμα επίσκεψής τους.

Στη διάρκεια της μονοήμερης παραμονής τους στη Ζίτσα οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Χαρακτικής “Κώστα Μαλάμου” όπου η κόρη του ιδρυτή κα Έφη Μαλάμου τους ξενάγησε στους χώρους και τους παρουσίασε την πορεία της χαρακτικής τέχνης όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τις συλλογές των εκθεμάτων. Στο οινοποιείο “Κτήμα Γκλίναβος” «μυήθηκαν» στις μεθόδους οινοποίησης και γνώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που περιελάμβανε παραδοσιακά εδέσματα.

Να σημειωθεί πως, δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές του προγράμματος “Erasmus”  επισκέπτονται το Δήμο Ζίτσας. Την τελευταία τριετία η περιοχή έχει γίνει πόλος έλξης αντίστοιχων αντιπροσωπειών άλλες δύο φορές,  γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς οι φοιτητές του συγκεκριμένου προγράμματος μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές-διαφημιστές  για τον τόπο μας όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.        Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψης ο Αντιδήμαρχος Γ. Ράδος με τον επίκουρο καθηγητή Αθ. Σταυρακούδη συμφώνησαν ο Δήμος Ζίτσας να συμπεριληφθεί στις ξεναγήσεις των φοιτητών του προγράμματος  “Erasmus”.  

Φωτογραφικό υλικό

Φοιτητές του προγράμματος “Erasmus” επισκέφθηκαν την Κοινότητα Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 20 Νοέμβριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα