Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας από το Διοικητή του ΟΑΕΔ

Τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας από το Διοικητή του ΟΑΕΔ

Την αγωνία του για την καθυστέρηση των προσλήψεων μέσω του Προγράμματός Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος προς το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. Σπύρο Πρωτοψάλτη. Επιστολή την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Εργασίας, & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση και στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στην επιστολή του τονίζει πως έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος από την περίοδο  όπου οι εν λόγω εργαζόμενοι οκτάμηνης απασχόλησης, καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων σε εξωτερικές εργασίες και ζητά έστω και τώρα να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες της προκήρυξης. Ολόκληρη η επιστολή του κ. Πλιάκου έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε από τη μια τη δική μας αγωνία και από την άλλη να σας μεταφέρουμε την αγωνία δεκάδων άνεργων συμπολιτών μας  για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Πλησιάζουμε στο τέλος της Άνοιξης και στους Δήμους, εργαζόμενους μέσω του πολυδιαφημιζόμενου  προγράμματος δεν έχουμε δει, παρόλο που έχουμε δηλώσει τις ειδικότητες εδώ και ένα χρόνο (Μάιο του 2019).

Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση και πως αυτή σας περιγράφεται από τους μεγάλους αστικούς Δήμους. Εμείς όμως, ως Περιφερειακοί Δήμοι με πολλές κοινότητες περιμένουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να καλύψουμε τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό σε βασικούς τομείς που αφορούν ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Κύριε Διοικητά,

Απευθυνόμαστε σε εσάς  κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες των προσλήψεων. Με δεδομένο το γεγονός ότι αφενός το 2019 έκλεισε  χωρίς την ενεργοποίηση του Προγράμματος άρα χωρίς προσλήψεις εργαζομένων και αφετέρου για τη χρονιά που διανύουμε παρατηρείται  καθυστέρηση στις διαδικασίες εμείς «σηκώνουμε τα χέρια ψηλά» καθώς αδυνατούμε να καλύψουμε τόσο τις απαιτήσεις Υπουργείων και Υπηρεσιών (π.χ. υποδείξεις της πολιτικής προστασίας για την αντιπυρική περίοδο) όσο και των πολιτών. 

Να σημειωθεί πως Άνοιξη και Καλοκαίρι τα ζητήματα της καθημερινότητας στους Περιφερειακούς Δήμους πολλαπλασιάζονται (καθαρισμός χόρτων, συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών κ.α.) και δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε με το λιγοστό προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας.

Έτσι, κάθε χρόνο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα επιλέγοντας ειδικότητες, ως επί τω πλείστον τεχνίτες – εργάτες, με στόχο τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες ειδικά στους τομείς συντήρησης και πρασίνου, αφενός να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και αφετέρου να προστατεύσουμε το περιβάλλον, φυσικό και δομημένο.  

Φέτος, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως η ευκαιρία να καλύψουμε τα κενά σε εργατικό δυναμικό μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για μας έχει ήδη χαθεί αν δεν προχωρήσουν οι προσλήψεις έως το τέλος Μαΐου.

Θα έχουμε χάσει έτσι, το διάστημα όπου ειδικά στην περιοχή μας, λόγω καιρικών συνθηκών, γίνεται και ο κύριος όγκος των εξωτερικών εργασιών στους τομείς συντήρησης και πρασίνου και καλύπτονται οι εργασίες και επιδιορθώσεις σε σχολικές υποδομές και δημοτικά κτίρια.  

Επιτέλους ας ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες έστω και τώρα».

                                                                                                     

 

Αναρτήθηκε στις 14 Μάιος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα