Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Όλοι Μετράμε» - Άρχισε η απογραφή του πληθυσμού και στο Δήμο Ζίτσας

Όλοι Μετράμε» - Άρχισε η απογραφή του πληθυσμού και στο Δήμο  Ζίτσας

Με βασικό σύνθημα «Όλοι Μετράμε», η ΕΛΣΤΑΤ διενεργεί την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2021.

Οι απογραφείς ξεκίνησαν και στο Δήμο Ζίτσας τις επισκέψεις τους «πόρτα-πόρτα», φορώντας τα διακριτικά της ΕΛΣΤΑΤ, έχοντας την ταυτότητα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Από την απογραφή αυτή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα έργα και οι δράσεις στην περιοχή μας για τα επόμενα χρόνια, καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου μας από τους Κ.Α.Π.

Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε όλοι μας ενεργά, να απογραφούμε σωστά για να πετύχει η Απογραφή του 2021, γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας. Και για το μέλλον αυτό, όλοι μετράμε.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Αυτοαπογραφής είναι η ακόλουθη:


1. Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
2. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxis μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
3.Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Είναι, δε, υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορονοϊού COVID-19.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr

• Σποτ που παίζει στην τηλεόραση:

   https://www.youtube.com/watch?v=YVvrfK8Mqz4
• Ιστορικό βίντεο

  https://www.youtube.com/watch?v=WUmsbLBOOzU

Αναρτήθηκε στις 16 Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα