Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Σε 40 Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, 15% επιπλέον επιδότηση από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»

Σε 40 Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, 15% επιπλέον επιδότηση από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»

Αυξημένη επιδότηση κατά 15% δικαιούνται οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», από 18 έως 39 ετών που διαμένουν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο συμπεριλαμβάνονται και 40 Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας και Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας.

Πρόκειται για τις Κοινότητες: Ασφάκας, Βατατάδων, Βλαχάτανου, Γαβρισιών, Λιγοψάς, Μεταμόρφωσης, Πετσαλίου, Βασιλόπουλου, Δελβινακόπουλου, Κληματιάς, Κοκκινοχώματος, Λευκοθέας, Παλιουρής, Ράϊκου, Σουλόπουλου, Δαφνόφυτου, Ζίτσας, Καρίτσας, Λίθινου, Πρωτόπαππα, Αετόπετρας, Βερενίκης, Βουτσαρά, Βροσίνας, Βρυσούλας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Γρανίτσας, Γρανιτσοπούλας, Δεσποτικού, Δοβλάς, Εκκλησοχωρίου, Ζαλόγγου, Καλοχωρίου, Κουρέντων, Πολυδώρου, Ραδοβιζίου, Ριζού, Φωτεινού, Χίνκας.  

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα, για το οποίο δόθηκε παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022,  απευθύνεται σε νέους 18-39 ετών (φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005), με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οικογενειακό έως 50.000 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

Το βασικό ποσοστό ενίσχυσης για τις επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα από 40 έως 75 %. Συνεπώς με το πρόσθετο μπόνους 15 % διαμορφώνεται από 55 έως 90 %. Για τις επενδύσεις ανακαίνισης το ποσοστό επιχορήγησης» είναι οριζόντια για όλους 30%, συν 15 % (δηλ. τελικά 45 %) με την αυξημένη επιδότηση.

 

Αναρτήθηκε στις 17 Νοέμβριος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα