Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Πασσαρώνας Μ. Γαρδικίου Δήμου Ζίτσας είναι το δεύτερο μνημείο στο Ν. Ιωαννίνων που εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Πολιτιστικού χαρακτήρα

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Πασσαρώνας Μ. Γαρδικίου Δήμου Ζίτσας είναι το δεύτερο μνημείο στο Ν. Ιωαννίνων που εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Πολιτιστικού χαρακτήρα

Από τις 4 Απριλίου του 2012 η Πασσαρώνα του Μεγ. Γαρδικίου δεν είναι απλά και μόνο ένας επισκέψιμος για το κοινό αρχαιολογικός χώρος, αλλά μπορεί να διατίθεται για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Με την ουσιαστική συμβολή της ΙΒ΄  ΕΠΚΑ Ιωαννίνων,  ο χώρος της αρχαίας Πασσαρώνας, με την υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ42/1017/61/ 10.04.2012 (ΦΕΚ 1189/10.04.2012 τεύχος Β΄) απόφαση  του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο εξής μπορεί να παραχωρείται για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις συμβατές με το χαρακτήρα τους ως μνημείων, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού, καλλιτεχνικά δρώμενα, λογοτεχνικές εκδηλώσεις,  τιμητικές ή επετειακές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα κ.λ.π.

Είναι η δεύτερη παραχώρηση αρχαιολογικού χώρου, για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, μετά από την Ακρόπολη Iτς Kαλέ Ιωαννίνων, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη σπουδαιότητα της παραπάνω απόφασης και αναμφισβήτητα θα οδηγήσει στην ανάδειξη και αξιοποίηση του ευρύτερης περιοχής.

Αναρτήθηκε στις 03 Μάιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα