Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ που πάρθηκε με γνώμονα την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Ηπείρου αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής:

Α) Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΔ Ηπείρου με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών την Πέμπτη 07.06.2012 προκειμένου να λάβει γνώση για την διαμορφωθείσα οικονομική κατάσταση των Δήμων της Ηπείρου και τις προεκτάσεις που αυτή έχει στη συνολική λειτουργία των Δήμων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και

Β) Συμβολικό κλείσιμο όλων των Δημαρχείων των Δήμων της Ηπείρου την ίδια ημέρα (Πέμπτη 07.06.2012).

Κατόπιν αυτών ο Δήμος Ζίτσας σεβόμενος την απόφαση του συλλογικού μας οργάνου αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή των υπηρεσιών του την Πέμπτη 07.06.2012 και από ώρα 12:00 μέχρι πέρας του ωραρίου.

Οι αιρετοί καθώς και οι υπάλληλοι του Δήμου Ζίτσας θα βρίσκονται μεν κανονικά στις θέσεις εργασίας τους αλλά δεν θα συναλλάσσονται με το κοινό.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση των δημοτών μας στην εν λόγω απόφασής μας και στο συμβολικό χαρακτήρα που αυτή έχει.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία καταβάλλουμε καθημερινά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο Ζίτσας.

Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό τυγχάνει ευρείας εκτίμησης από τους συνδημότες μας.

Οφείλουμε όμως να ασκήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τις πιέσεις εκείνες προς τους αρμόδιους φορείς που θα ενισχύσουν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε Δήμους που σήμερα έχουν οδηγηθεί σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να απειλείται ακόμα και η λειτουργία τους.

Εξάλλου οι Δήμοι αποτελούν κατά γενική ομολογία σήμερα το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών στις αυξημένες καθημερινές τους ανάγκες και δίχως υπερβολή είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός της πολιτείας που στέκεται πραγματικά αρωγός στα έντονα προβλήματα τους έστω με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν.               

                                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αναρτήθηκε στις 06 Ιούνιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα