Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

«Χριστοβασίλεια 2018»: Τιμήθηκε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος

«Χριστοβασίλεια 2018»: Τιμήθηκε ο  δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Χριστοβασίλεια 2018» στο Μικρό Σουλόπουλο του Δήμου Ζίτσας το βράδυ της Πέμπτης (09/08/2018). Τα «Χριστοβασίλεια» οργανώνονται κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη),  από το Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού  Χρήστου Χρηστοβασίλη και περιλαμβάνουν τη βράβευση ενός δημότη που έχει διακριθεί  στον τομέα των γραμμάτων, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τιμήθηκε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος,  που συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, τον επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Ενότητας Βασίλη Γαρδίκο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, Ιωάννη Αυγέρη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου, τον πρόεδρο   της Αδελφότητας Αποδήμων Σουλόπουλου, Βασίλειο Λώλο και τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς» Αθανάσιο Τσεκούρα.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη, ως Δήμος,  στο πρόσωπο του Ναπολέοντα Δάμου να τιμήσουμε εκείνους που με σεμνότητα και επιμονή υπηρετούν τη δημοτική μουσική μας παράδοση» ανέφερε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και εξήγησε: «Το αισθανόμαστε ως χρέος προς τους ίδιους αλλά πολύ δε περισσότερο προς τα παιδιά μας, τη νέα γενιά που πρέπει να μυηθούν στα ακούσματα της γνήσιας δημοτικής παράδοσης του τόπου μας για να γυρίσουν την πλάτη στα δήθεν φολκλόρ ακούσματα που συνηθίζεται να παίζονται στα μαγαζιά που διασκεδάζουν».   

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας  Γιαννούλα Γεωργούλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Αθανάσιος Τσεκούρας  που είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Στη ζωή και τη μουσική διαδρομή του Ναπολέοντα Δάμου αναφέρθηκαν ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γεώργιος Σιμιτζής και ο τραγουδιστής Μάκης Κιάμος. Ενώ στη συμβολή  του κλαρίνου στη δημοτική μας μουσική παράδοση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Κώστας Στεργίου.

Η βραδιά έκλεισε  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Πρόεδροι-Εκπρόσωποι  Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,  κάτοικοι και δημότες.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

«Χριστοβασίλεια 2018»: Τιμήθηκε ο  δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος
Αναρτήθηκε στις 10 Αύγουστος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα