Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Το νέο βιβλίο του Γεώργιου Σιμιτζή «Το Διχούνι-Στριγανέτσι, παλαιότερα και τώρα!....»

Το νέο βιβλίο του Γεώργιου Σιμιτζή «Το Διχούνι-Στριγανέτσι, παλαιότερα και τώρα!....»

Στον αύλειο χώρο, του πρόσφατα ανακαινισμένου κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην Τ.Κ. Διχουνίου έγινε το βράδυ του Σαββάτου (18/08/2018) η παρουσίαση του βιβλίου  του Γεώργιου Στ. Σιμιτζή «Το Διχούνι - Στριγανέτσι, παλιότερα και τώρα!....». Ο Γεώργιος Σιμιτζής γεννήθηκε στη Τ.Κ. Γρανίτσας του δήμου Ζίτσας και έχει διακριθεί για το εκπαιδευτικό και  λογοτεχνικό του έργο.

Την εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο Διχουνίου «Ο Άγιος Δημήτριος», συντόνιζε ο Βελαίτης Σωκράτης Μπαλάφας και άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «η ύπαρξη τέτοιων εκδόσεων σαν το βιβλίο του Γιώργου Σιμιτζή αποτελούν ορόσημο για ένα χωριό. Η Δημοτική Ενότητα Μολοσσών διαθέτει πληθώρα πνευματικών ανθρώπων που παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον σκληροτράχηλο τούτο τόπο κατάφεραν διαχρονικά να αποτελούν  φωτεινά παραδείγματα για τον τόπο μας.  Να είναι πάντα γερός για να μας χαρίζει τις πνευματικές του δημιουργίες και  να μας καθοδηγεί στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

«Είμαι χαρούμενη που σε γνώρισα» είπε, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Γιαννούλα Γεωργούλη απευθυνόμενη στον Γιώργο Σιμιτζή και αναφερόμενη στο νέο του βιβλίου τόνισε: «Μέσα από τις σελίδες του, δεν εκπληρώνεται μόνο ένα  χρέος απλής ενημέρωσης αλλά αντανακλά, περιγράφει τη διαδρομή του Διχουνίου - Στριγανέτσι με την αυθεντικότητα να είναι ξεκάθαρη μέσα από τις φράσεις».

Στη γνωριμία του με το Γιώργο Σιμιτζή στάθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Μιχάλης και παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό με την πολυσχιδή του δράση. Στη σπουδαιότητα του βιβλίου για το Διχούνι αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού Συλλόγου Κώστας Νούσης που είχε και την επιμέλεια της επιτυχημένης διοργάνωσης. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η παιδαγωγός και ραδιοφωνική παραγωγός Γιώτα Φλώρου.

Εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Σιμιτζής ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και τους συμμετέχοντες  σε αυτή.

Την εκδήλωση, που έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας, τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες κόσμου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.  

 

Αναρτήθηκε στις 20 Αύγουστος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα