Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μηχάνημα ελκυστήρα καταστροφέα - κλαδοκόπο αγόρασε ο Δήμος Ζίτσας

Μηχάνημα ελκυστήρα καταστροφέα -  κλαδοκόπο αγόρασε ο Δήμος Ζίτσας

Με ένα νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την κοπή κλαδιών και αυτοφυούς βλάστησης σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, ενισχύει το μηχανολογικό του εξοπλισμό ο Δήμος Ζίτσας καλύπτοντας έτσι βασικές ανάγκες στους τομείς πυροπροστασίας, καθαριότητας και πρασίνου.

Πρόκειται για ένα βαρέως τύπου μηχάνημα ελκυστήρα καταστροφέα - κλαδοκόπο το οποίο αγόρασε ο Δήμος Ζίτσας με ίδιους πόρους και το προσεχές διάστημα θα το «ρίξει στη μάχη» για την αποψίλωση κοινόχρηστων εκτάσεων και δρόμων από ξερά χόρτα και θάμνους στις Τοπικές Κοινότητες και τους οικισμούς.

«Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και παρά τις ενστάσεις και προσφυγές στους διαγωνισμούς, προχωρήσαμε ως Δημοτική Αρχή και η αγορά του σημαντικού και χρηστικού αυτού μηχανήματος αποτελεί γεγονός για το Δήμο Ζίτσας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος αφήνοντας αιχμές για τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που είχαν  καταψηφίσει την αγορά του καταστροφέα-κλαδοκόπου. «Τα περισσότερα αιτήματα των πολιτών, συνέχισε ο Δήμαρχος, που καλούμαστε να ικανοποιήσουμε, ειδικά τους θερινούς μήνες, αφορούν στην κοπή χόρτων. Εργαζόμαστε λοιπόν, απρόσκοπτα για να συμβάλλουμε στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Έτσι, με την αγορά του καταστροφέα - κλαδοκόπου και αφού έχουμε ήδη έρθει σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που θέτουν τις προτεραιότητες για την περιοχή τους, θα προχωρήσουμε σύντομα στην αποψίλωση και καταστροφή χόρτων και κλαδιών».

Να σημειωθεί πως, το εν λόγω μηχάνημα- γεωργικός ελκυστήρας  έχει τη δυνατότητα για την τοποθέτηση μπράτσων, κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής στο μπροστινό του σύστημα ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί εκχιονιστικό μαχαίρι και να χρησιμοποιηθεί τους χειμερινούς μήνες για τον αποχιονισμό περιοχών.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ Δ.Κ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Δημαρχείου και περιβάλλοντος χώρου στη Δ.Κ. Ελεούσας. «Είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους φτάνουμε στο τέλος και θα παραδώσουμε ένα έργο που θα καταστήσει την πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για ολόκληρο το λεκανοπέδιο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων και κατέληξε: «ήταν ένα έργο με πάρα πολλά προβλήματα και συνεχείς παρατάσεις τα οποία ξεπεράσαμε με αγώνα και επίπονη προσπάθεια τόσο από την τεχνική υπηρεσία, όσο και από τη Δημοτική Αρχή. Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά για να μπορούν οι Δημότες αλλά και οι επισκέπτες να χαίρονται το χώρο. Ήδη από τώρα, τις απογευματινές και βραδινές ώρες συγκεντρώνει εκατοντάδες παιδιά  που παίζουν. Είναι ένας χώρος πέριξ του Δημαρχείου που αποκτά οντότητα αναβαθμίζοντας συγχρόνως την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύοντας την εξωστρέφεια των γύρω επιχειρήσεων με την προσέλκυση πελατών και από άλλες περιοχές».

            

Αναρτήθηκε στις 31 Αύγουστος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα