Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Κοινή δήλωση Δημάρχων Ζίτσας και Δωδώνης για τη δημοπράτηση της κατασκευής της νέας γέφυρας στην ε.ο. Δομολεσσά-Λάλιζα

Κοινή δήλωση Δημάρχων Ζίτσας και Δωδώνης  για τη δημοπράτηση της κατασκευής της  νέας γέφυρας  στην ε.ο. Δομολεσσά-Λάλιζα

Την ικανοποίησή τους για τη δημοπράτηση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του έργου  κατασκευής νέας γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσσά-Λάλιζα που ενώνει τους Δήμους Ζίτσας και Δωδώνης εκφράζουν σε  κοινή γραπτή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Μιχάλης Πλιάκος και Χρήστος Ντακαλέτσης.

Το εν λόγω έργο προϋπολογισμού 498.000 ευρώ, θα αντικαταστήσει την παλιά γέφυρα που είχε καταστραφεί από τη θεομηνία το Χειμώνα του 2015 και αποτελούσε πάγιο αίτημα των δύο Δήμων, καθώς η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής είναι δύσκολη από το συγκεκριμένο σημείο.

Στη γραπτή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρουν: «  Οριστικό τέλος στη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων απομακρυσμένων συνοικισμών των δήμων Ζίτσας και Δωδώνης δρομολογείται με τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσσά – Λάλιζα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 Τα αιτήματα των Δήμων Ζίτσας και Δωδώνης έγιναν αποδεκτά από τις  Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και απέφεραν αποτέλεσμα.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης παράγει έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας  που ικανοποιούν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα μας.

Η αντικατάσταση της καταστραφείσας παλιάς γέφυρας από τη θεομηνία το Χειμώνα του 2015,  θα δώσει  λύση στα προβλήματα μετακίνησης δεκάδων συμπολιτών μας, κατοίκων  απομακρυσμένων συνοικισμών διευκολύνοντας την πρόσβαση τους τόσο προς το Κέντρο Υγείας Βουτσαρά όσο και προς την Εγνατία Οδό».

Αναρτήθηκε στις 09 Οκτώβριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα