Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Προετοιμασία ενόψει του Χειμώνα-Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Προετοιμασία ενόψει του Χειμώνα-Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Τις προτεραιότητες του Δήμου Ζίτσας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ανέπτυξε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το πρωί της Πέμπτης (22/11/2018), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 «Από την Περιφέρεια  γίνεται συστηματική δουλειά για τον καθαρισμό των τάφρων σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΤΟΕΒ, ειδικά στην Τοπική Κοινότητα Βουνοπλαγιάς που είναι και ο πιο επικίνδυνος, για πλημμυρικά φαινόμενα οικισμός, σε εμάς. Παράλληλα όλο το προηγούμενο διάστημα υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν σε Τοπικές Κοινότητες τα φρεάτια και τις σχάρες των δικτύων όμβριων υδάτων», τόνισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος. Ακολούθως, ανακοίνωσε πως ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν τις διαδικασίες για την προμήθεια 25 τόνων αλατιού καθώς και για την καταγραφή των ιδιωτών που διαθέτουν μηχανήματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου για αποχιονισμό, ρήψεις αλατιού κ.α. σε έκτακτες περιπτώσεις.

 Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν επίσης, τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πλημμύρες, χιονόπτωση – παγετός. Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

 «Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Όπως την καλοκαιρινή αντιπυρική περίοδο είχαμε άριστα αποτελέσματα, ευελπιστούμε ότι, η παράδοση θα συνεχιστεί και το φετινό Χειμώνα, έχοντας φυσικά σύμμαχό μας και τον καιρό», τόνισε ο Δήμαρχος Ζίτσας και ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την  άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης παίρνοντας το λόγο συνέστησε στους πολίτες να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες των οχημάτων τους και να προσέχουν όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Νίκος Κοκκίνης     υπογράμμισε και εκείνος με τη σειρά του, πως είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στο οδικό δίκτυο ειδικά από τον παγετό, επισημαίνοντας τα επικίνδυνα σημεία, προκειμένου να τοποθετηθούν σάκοι με αλάτι.

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης η υπάλληλος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Παναγιώτα Μπλέτσα, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Βουτσαρά Ανδρέας Παπαζυγούρας, ο Διοικητής 8 Λ.Α.Π. Βασίλειος Παπατσίμπας από την πλευρά του στρατού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Ευθύμιος Κοντογιώργος.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος Περικλής Γρίβας ευχαρίστησε και εκείνος από την πλευρά του όλους τους εμπλεκόμενους για τη μέχρι τώρα συνεργασία    και διαβεβαίωσε « πως ο Δήμος με τα μηχανήματα και το προσωπικό που διαθέτει είναι σε πλήρη ετοιμότητα».

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προετοιμασία ενόψει του Χειμώνα-Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 22 Νοέμβριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα