Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Προς υλοποίηση το έργο “WINCOME” που θα συμβάλει στην ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης του Δήμου Ζίτσας

Προς υλοποίηση το έργο “WINCOME”  που θα συμβάλει στην ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης του Δήμου Ζίτσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του ευρωπαϊκού διασυνοριακού έργου “WINCOME” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/12/2018), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που συνθέτουν το διασυνοριακό εταιρικό σχήμα του έργου, από την Ελλάδα (Δήμος Αμυνταίου, Αμύνταιον Οίνος) και από την Αλβανία (Περιφέρεια Κορυτσάς, RCDC) παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και της Περιφερειάρχη Κορυτσάς  Ana Verushi .

«Καινοτόμο και πρωτοποριακό για την περιοχή με αναμενόμενη προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε το “WINCOME”  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνάντησης. Ταυτόχρονα επεσήμανε, « πως σε ότι αφορά το Δήμο Ζίτσας οι δράσεις του έργου, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την τοποθέτηση εκθετηρίου  στην Τ.Κ. Ζίτσας θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής παράδοσης του τόπου μας, με οινοπροϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού».  

Στη σπουδαιότητα του έργου  που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων, στάθηκε από την πλευρά της, παίρνοντας το λόγο, η Περιφερειάρχης Κορυτσάς.

Να σημειωθεί ότι το έργο “WINCOME” στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος(Lead Beneficiary) ο Δήμος Ζίτσας,  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC “Greece-Albania 2014-2020” κατά 85% από την Ε.Ε. και 15% από εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Αναρτήθηκε στις 12 Δεκέμβριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα