Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας

Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας

Πρωταγωνιστές στην Εκπαιδευτική Δράση STEAM «Μια βόλτα στην πόλη μου», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου αναδείχθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Ζίτσας.

Τα παιδιά των Νηπίων με τις δημιουργίες τους κατάφεραν, αν και η συγκεκριμένη δράση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, να αναδείξουν πρωτοπόρο το Δήμο Ζίτσας καθώς είχε τις περισσότερες συμμετοχές.

Οι μικροί μαθητές υπό την καθοδήγηση των νηπιαγωγών και με βοηθό ένα επιδαπέδιο ρομπότ, έφτιαξαν τον πρώτο τους αλγόριθμο και παρουσίασαν εικόνες από τον τόπο που ζουν με απλό τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η παρουσίαση των έργων τους έγινε το πρωί της Κυριακής (03/02/2019) στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο παρουσία της αντιδημάρχου Γιαννούλας Γεωργούλη, του Προέδρου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βαγγέλη Γκουγιάννου,  των γονέων τους, εκπαιδευτικών και συμμαθητών τους από άλλα σχολεία των Ιωαννίνων  που πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση. Οι Πρεσβευτές Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής για την Π.Ε. Ιωαννίνων Δημ. Κράββαρης, Βασ. Μήτρακα και Μαρ. Τοπολιάτη συνεχάρησαν το Δήμο Ζίτσας και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης που ΄δε σκέφτηκαν το οικονομικό κόστος και φρόντισαν να ενισχύσουν τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό όλων των Νηπιαγωγείων τους με επιδαπέδια ρομπότ δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους μικρούς μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται, έννοιες που αποτελούν και το βασικό σκοπό της δράσης STEAM «Μια βόλτα στην πόλη μου». Ταυτόχρονα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων του Δήμου Ζίτσας να εντάξουν την Εκπαιδευτική Ρομποτική στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία προάγοντας μια ποιοτικότερη και καινοτόμο εκπαίδευση.

Τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας που συμμετείχαν στη δράση με επτά (7) δημιουργίες τους είναι: Ελεούσας, Κληματιάς, Μεταμόρφωσης και Ροδοτοπίου.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας
Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας
Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας
Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 05 Φεβρουάριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα