Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ξεπερνά τα 2εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ζίτσας

Ξεπερνά τα 2εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός των έργων αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ζίτσας

Έργα που ξεπερνούν τα 2εκ. ευρώ και αφορούν παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους υλοποιεί ο Δήμος Ζίτσας στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες τους.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό των προηγούμενων ετών που δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα για τον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας είναι ως το τέλος της επόμενης τετραετίας να μην υπάρχει δρόμος σε αδειοδοτημένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις χωρίς ασφαλτόστρωση» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την ένταξη της πρότασης του Δήμου Ζίτσας στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με την οποία εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 840.000ευρώ, και έρχεται λίγες μέρες μετά τη συμβασιοποίηση των δύο έργων αγροτικής οδοποιίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Τα έργα που αφορούν βελτιώσεις αγροτικών δρόμων στο Δήμο Ζίτσας  εκτός από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση του Προγράμματος «Φιλόδημος» είναι:

  •  «Αγροτική Οδοποιία Αμπελουργικής Ζώνη Τ.Κ. Ζίτσας» προϋπολογισμού 487.000ευρώ και «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Πρωτόπαππας» προϋπολογισμού 217.000 ευρώ που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις κατασκευής με τον ανάδοχο.
  • «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων στις Τ.Κ. Αναργύρων και Γραμμένου» προϋπολογισμού 90.000ευρώ, «Αποκατάσταση Ζημιών Δρόμων στις Τ.Κ. Κληματιάς και Άνω Λαψίστας» προϋπολογισμού 129.900ευρώ, «Τσιμεντόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Άνω Ζαλόγγου» προϋπολογισμού 45.600ευρώ και «Τσιμεντόστρωση Δρόμου στην Τ.Κ. Βερενίκης» προϋπολογισμού 18.000ευρώ που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους  του Δήμου και την Περιφέρεια Ηπείρου και είναι υπό δημοπράτηση.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζίτσας έχει υποβάλει πρόταση  στο πρόγραμμα “Leader”  για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Εκάλης» προϋπολογισμού 178.000ευρώ για παρεμβάσεις σε δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων Πετσαλίου και Ασφάκας.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν στα εν λόγω έργα αφορούν στην πλειοψηφία τους βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων με ασφαλτοστρώσεις  και τσιμεντοστρώσεις και με την ολοκλήρωσή τους ικανοποιούνται  χρονίζοντα αιτήματα των αμπελουργών, γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής που ζητούν ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Καθημερινά αποδεικνύουμε πως κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για υλοποίηση έργων που στηρίζουν και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων αγροτικών περιοχών του Δήμου μας» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της πρότασης του Δήμου και καταλήγει: « Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση τέτοιων έργων δεν ενισχύουμε μόνο την αγροτική οικονομία αλλά δίνουμε και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα».

ΣΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

 

Στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι»  εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ζίτσας  με τίτλο: «Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων Δήμου Ζίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 840.000ευρώ. Σύμφωνα με τη Μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών υφιστάμενων αγροτικών δρόμων και την ασφαλτόστρωση αυτών, συνολικού μήκους 8.540μ στις Τοπικές Κοινότητες Ζίτσας, Πρωτόπαππας, Άνω και Κάτω Λαψίστας, Ροδοτοπίου, Ζωοδόχου και Σουλόπουλου. Θα καλύψει τις ανάγκες 22 ποιμνιοστασίων , 4 πτηνοτροφείων αγροτικών εκμεταλλεύσεων μηδικής και σιτηρών συνολικής έκτασης 1.093 στρεμ., αμπελώνων συνολικής έκτασης 51 στρεμ. καρυδιών συνολικής έκτασης 5 στρεμ. και 1φωτοβολταικού πάρκου.

Αναρτήθηκε στις 14 Μάρτιος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα