Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Στο Δήμαρχο Ζίτσας ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο Δήμαρχο Ζίτσας ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συνάντηση με το Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/04/2019) ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη μέχρι τώρα λειτουργία της Δομής Στέγασης αιτούντων άσυλο στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη».

Ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη μέχρι τώρα ψύχραιμη  διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος τον ενημέρωσε  για το σχεδιασμό του Υπουργείου μέσω των προγραμμάτων «Εστία» και «Ήλιος» που αφορούν στη ένταξη των μεταναστών και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι Δήμοι.

 Ο Δήμαρχος από την πλευρά του υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των προσφύγων «διαχειριστήκαμε τα θέματα χωρίς ακρότητες αλλά με συνετή και συνεπή στάση η οποία μας δικαιώνει γιατί καταφέραμε με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων να λειτουργεί μία δομή στέγασης προσφύγων-μεταναστών πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα». Επίσης, επανέφερε στο Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής το αίτημα που έχει καταθέσει και εγγράφως προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την κατασκευή - συντήρηση των πεζοδρομίων και του φωτισμού επί της Εθνικής Οδού από και προς την Τοπική Κοινότητα του Αγίου Ιωάννη ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών. «Μετά την ανακατασκευή των κτιριακών υποδομών της πρώην Παιδόπολης καθώς και του αποχετευτικού δικτύου που συνδέει τη Δομή με το Βιολογικό καθαρισμό κρίνεται αναγκαία η κατασκευή του εν λόγω έργου καθώς θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσος των φιλοξενούμενων προσφύγων όσο και των κατοίκων των γύρω οικισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας.     

Η επίσκεψη του κ. Κλάπα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα με τους Δήμους Ιωαννίτων και Ζίτσας τις αρμόδιες  υπηρεσίες μετανάστευσης και τις δομές στήριξης και φιλοξενίας προσφύγων.  

Αναρτήθηκε στις 18 Απρίλιος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα